{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Bordo prijatelji" podržavaju Komitet za normalizaciju

S
23.4.2011. u 11:09
0
1
"Bordo prijatelji" podržavaju Komitet za normalizaciju
0
"Bordo prijatelji" podržavaju Komitet za normalizaciju
Foto: Arhiv
Predstavnici Udruženja "Bordo prijatelji 1946" daju punu podršku naporima Komiteta za normalizaciju FS BiH sa Ivicom Osimom na čelu, sa iskrenom željom da uspiju u svojim aktivnostima kada je u pitanju usklađivanje statuta i organizacije FS BiH sa standardima UEFA-e i FIFA-e, naveli su u svom obraćanju javnosti.
Iako smatraju da se u Komitetu trebalo naći mjesta i za predstavnika njihovog kluba, također ističu da se današnja sportska javnost dijeli na one koji žele dobro i oni koji žele zlo domaćem fudbalu.

"U vrijeme kada fudbalski klubovi iz Premijer Lige BiH jedini ozbiljan izvor prihoda mogu pronaći u plasmanu u neko od evropskih takmičenja, niko nema pravo da im tu mogućnost uskrati. Također smatramo da fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine predvođena selektorom Safetom Sušićem ne smije snositi posljedice zbog nesposobnosti domaćih, politički motivisanih nazovi sportskih radnika, te da će s uspjehom nastaviti svoj put u kvalifikacijama za Euro 2012", stoji u saopštenju.

Udruženje "Bordo prijatelji 1946" smatra da sankcije za neusvajanje Statuta trebaju snositi isključivo oni pojedinci koji su se protivili traženim promjenama i izražavaju nadu da će istinski ljubitelji fudbala u našoj zemlji shvatiti da je sport jedna od pozitivnih stvari koje mogu doprinijeti razvoju cjelokupnog društva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: