Premiership
7

Borba za opstanak na vrhuncu, važne pobjede Huddersfielda i Crystal Palaca

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
U terminu od 16:00 sati odigrane su četiri važne utakmice u okviru 34. kola engleskog Premiershipa u borbi za opstanak, a važnu pobjedu upisale su ekipe Huddersfielda i Crystal Palaca.

Huddersfield je na svom Kirklees stadionu sve do sudijske nadoknade držao "nulu" s obzirom na to da u regularnih 90 minuta nije bilo puno pravih prilika, a samim tim ni pogodaka, a onda u 91. minuti Tom Ince pogađa za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Ovom pobjedom Huddersfield je stigao do 35 osvojenih bodova i sada imaju sedam bodova više od Southamptona koji je danas izgubio od Chelseaja i nalazi se na prvom mjestu zone ispadanja.

Crystal Palace je na domaćem terenu savladao Brighton u meču s pet pogodka. Domaći su preko Zahe već u petoj minuti stigli u prednost, a na 2:0 povisio je Tomkins u 14. minuti meča. Ipak, gosti se nisu predali pa su preko Murrayja smanjili na 2:1, ali je Zaha postigao svoj drugi, a za Crystal Palace treći pogodak za vodstvo od 3:1.

Tačku na sjajno prvo poluvrijeme postavio je Izquierdo pogotkom u 34. minuti za 3:2, a to je, na kraju će se ispostaviti, bio konačni rezultat meča.

Swansea i Everton su odigrali susret bez pobjednika na Liberty stadionu u Velsu. Gosti su autogolom Naughtona stigli u vodstvo, a konačnih 1:1 postavio je Ayew u drugom poluvremenu.

U posljednjem meču, Burnley je na svom terenu savladao Leicester rezultatom 2:1.

Tabela: