Premijer liga BiH
106

Borac savladao Sarajevo i otpisao Bordo tim iz borbe za treće mjesto

N. K.
Detalj s utakmice u Banjoj Luci (Foto: FK Sarajevo)
Detalj s utakmice u Banjoj Luci (Foto: FK Sarajevo)
Nogometaši Borca pobijedili su na Gradskom stadionu u Banjoj Luci u 28. kolu m:tel Premijer lige BiH ekipu Sarajeva rezultatom 1:0 te su tako Bordo tim otpisali iz borbe za treće mjesto u prvenstvu.
Prvu veliku šansu na utakmici propustio je Lukić u 11. minuti kada je šutirao s 15-ak metara, ali je odbranio golman Sarajeva. Vrlo brzo je došlo i do prvog koškanja na teren. Velkoski i Ćorić su sve započeli, a kasnije su se uključili i svi drugi igrači. Varešanović i Velkoski su dobili žute kartone, kao i Milojević u Borcu.

Sarajevo se tek tada počelo buditi pa su prvi put opasnije zaprijetili u 30. minuti. Bila je to sjajna duga lopta za Varešanovića, ali mu je Četković odbranio situaciju jedan na jedan.

Samo četiri minute kasnije Borac dolazi u vodstvo. Nakon centaršuta s lijeve strane Pidro i Šećerović su jako loše reagovali, lopta je došla do Lukića koji udarcem "iz koljena" pogađa za 1:0. Vrijedi istaći da su se gosti kod ovog gola žalili sudiji smatrajući da je golu prethodio prekršaj nad Avramovskim.

Prije odlaska na odmor Sarajevo je još jednom zaprijetilo. Šećerović je ubacio iz kornera, Avramovski sjajno šutirao iz voleja, ali Četković je fenomenalno odbranio pa je ostalo 1:0 na poluvremenu.

Bordo tim je u nastavku utakmice bio znatno agilniji, a veliku šansu propustili su u 65. minuti. Pidro je sjajno probio po lijevoj strani, ubacio za Kapića čiji udarac iz voleja odlazi preko gola.

Nije Sarajevo ni do kraja meča posustajalo. U 76. minuti Hebibović je ubacio, Ahmetović dobro šutirao glavom, ali Četković je to fantastično odbranio i spasio svoj tim. Do kraja utakmice Sarajevo je jalovo napadalo te je doživjelo novi poraz u prvenstvu.

Borac se današnjom pobjedom izjednačio s Tuzla Cityjem na drugom mjestu, s tim što Tuzlaci imaju utakmicu manje. Sarajevo je na četvrtom mjestu. U narednom kolu Borac gostuje Željezničaru, dok će Sarajevo ugostiti Radnik.

Rezultat i strijelac:

Borac - Sarajevo 1:0 (Lukić 34')

Tabela: