Izraelci idu dalje
0

Borac na svom terenu savladao Maccabi

Piše: N. J.
(Foto: Aleksandar Golić/Fotoservis )
Nogometaši Borca savladali su ekipu Maccabija iz Haife u revanš susretu 2. pretkola Lige prvaka. Banjalučani su na gradskom stadionu u Banjoj Luci slavili rezultatom 3:2.

Nažalost, Borac nije uspio nadoknaditi velikih 1:5 iz prvog susreta igranog u Izraelu i tako proći u 3. pretkolo, ali je i minimalna pobjeda protiv jakih Izraelaca veoma značajna.

Domaćine je u prednost već u 9. minuti doveo Branislav Krunić. Samo četiri minute kasnije glavni sudija ne svira čist penal za Borac, nakon što je jedan igrač Maccabija igrao rukom u svom 16-ercu. Minut poslije Krunić propušta veliku priliku za 2:0, pogodivši stativu iz peterca.

Kaznio je to Dvalishvili poravnavši u 24. minuti susreta na 1:1, i to nakon greške domaćih igrača. Borac se ipak nije predavao, a novu prednost donio im je Krunić svojim drugim pogotkom u 34. minuti. Tih 2:1 bilo je i konačan rezultat prvog dijela susreta. U nastavku je Borac nastavio igrati napadački, a gosti preko Dvalishvilija, koji pogađa u 54. minuti, ponovo stižu do poravnanja, 2:2.

Veliku pobjedu bh. predstavniku u kvalifikacijama za Ligu prvaka donio je u 84. minuti Nemanja Vidaković.

Maccabi će u 3. pretkolu igrati protiv Maribora.