Tri duela pred nama
43

Borac je danas u šansi da jednom rukom zgrabi trofej namijenjen šampionu BiH

D. P.
Novi duel Borca i Zrinjskog (Foto: G. Š./Klix.ba)
Novi duel Borca i Zrinjskog (Foto: G. Š./Klix.ba)
Nakon što su jučer odigrana tri duela 24. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, ova runda takmičenja bit će kompletirana danas jer su na rasporedu preostala tri duela.

U najvećem fokusu javnosti je derbi cijele sezone u kojem će Borac u Banjoj Luci dočekati Zrinjski. Ovo je duel prvog i drugog na tabeli prvenstva BiH, a kako Borac ima čak 12 bodova prednosti u odnosu na Mostarce, jasno je da će pobjeda najvjerovatnije značiti i osvajanje titule.

Svjesni toga su u oba tima pa je tako trener Borca Vinko Marinović pokušao skloniti fokus pažnje na bodovnu razliku već se posvetiti igri na terenu.

"Očekujem da pružimo dobru igru i nadamo se povoljnom rezultatu. Uvijek idemo sa željom da pobijedimo, ali ovisi i od odnosa snage i igre. Mi ćemo težiti ka trijumfu, a opet ako ne možemo da slavimo, dobar je i neriješen ishod. Međutim, i ja i igrači uvijek gledamo samo narednu utakmicu i ne želimo da razmišljamo koliko imamo bodova prednosti. Nama je svaka sljedeća utakmica najvažnija i ne želimo da kalkulišemo. Bez kalkulacije želimo da dobrom igrom dođemo do pobjede", poručio je trener Marinović.

Zrinjski bi eventualnom pobjedom smanjio zaostatak na nešto realnijih devet bodova i kakva-takva nada bi se vratila u Mostar.

Derbi Borca i Zrinjskog na rasporedu je od 16 sati, a glavni arbitar bit će Ermin Sivac iz Zenice.

U ranijem terminu od 13:30 Zvijezda 09 će dočekati Široki Brijeg. Domaćin u Ugljeviku želi pobjedom vratiti nadu u opstanak i doći na tri boda od sigurne zone.

Hercegovački derbi u Gabeli igrat će GOŠK i Posušje od 20:45. Dok Gabeljanima "gori" pod nogama i samo su na bod iznad zone ispadanja, Posušje je u mirnoj situaciji i trenutno je na šestom mjestu s malim šansama i za progres u borbi za Evropu, ali i za ispadanje u niži rang.

Raspored 24. kola:

13:00 Zvijezda 09 - Široki Brijeg

16:00 Borac - Zrinjski

20:45 GOŠK - Posušje

Tabela: