Nogomet
0

Borac bez kalkulacija: Samo pobjeda u Travniku može zadovoljiti apetite

Piše: Edin Isanović
Željko Đokić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Željko Đokić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fudbaleri Borca, nakon eliminacije iz Kupa BiH, u subotu od 15:00 sati na stadionu Pirota protiv domaćeg Travnika u okviru 22. premijerligaškog kola igraju možda i utakmicu sezone.

Kako ističu, pred ovaj meč kalkulacija nema: samo tri boda mogu da zadovolje apetite igrača i stručnog štaba.

"Zna se u kakvoj smo situaciji, kao i da nam je svaka utakmica borba za život, a svaki bod od presudnog značaja. Naš cilj u Travniku je pobjeda i razmišljamo samo u tom smjeru. Međutim, sigurno je da nas očekuje zahtjevna utakmica, jer Travnik je u našoj ligi poznat kao ekipa koja teško gubi na domaćem terenu, a sa klupe ih predvodi trener Darko Vojvodić koji je poznat kao neko ko preferira igru na ivici incidenta i sudijskoj kriterijuma.

Sutra će do pozitivnog rezultata stići ekipa koja bude hrabrija i odvažnija. Da bismo stigli do cilja, moramo da budemo hrabri na terenu, da na svaku agresivnost odgovorimo agresivnošću, prilagodimo se sudijskom kriterijumu i tokom svih 90 minuta budemo maksimalno ozbiljni", rekao je pomoćni trener Borca Zoran Dragišić, a prenosi zvanična klupska stranica.

Zadatak da zatvori sve prilaze golu Branislava Ružića, uz pomoć preostalih igrača iz posljednje linije, imat će korpulentni štoper Željko Đokić.

"Meč sa Travnikom bit će izuzetno težak, ali mi jednostavno moramo da razmišljamo samo o pobjedi. Ukoliko naš pristup na utakmici bude maksimalan, vjerujem da ćemo se u Banju Luku vratiti sa osvojenim bodovima", istakao je Đokić.

Što se tiče igračkog kadra, u konkurenciji za utakmicu nije samo Uglješa Radinović zbog povrede.