Nogomet
20

Ružić uoči duela sa Sarajevom: Volio bih proslaviti rođendan pobjedom bez primljenog gola

Piše: D. B.
Branislav Ružić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Branislav Ružić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U subotu se nastavlja takmičenje u Premijer ligi BiH, a banjalučki Borac će u 23. kolu ugostiti aktuelnog prvaka Sarajevo. Golman Banjalučana Branislav Ružić priželjkuje prijeko potrebnu pobjedu i osvajanje sva tri boda.

Nakon pauze zbog odigravanja prrijateljskih reprezentativnih utakmica, Borac će u nastavku prvenstva dočekati Sarajevo, dobro poznatog rivala.

"Pauzu smo iskoristili na najbolji mogući način, a odigrali smo i utakmicu protiv Partizana. Bili smo bolji, ali je meč završen bez golova. U toj utakmici smo dobili još samopouzdanja, uigrali linije tima te spremni dočekujemo Sarajevo", izjavio je Ružić za portal Klix.ba.

U duelu s aktuelnim prvakom Banjalučani neće moći računati na Đokića.

"Đokić je suspendovan i nedostajat će nam protiv Sarajeva, ali vjerujem da će imati adekvatnu zamjenu", rekao je golman Borca.

Ekipa Borca želi pobjedu, ali to neće biti nimalo lako.

"Predstoji nam teška utakmica, Sarajevo sigurno ima jedan od tri najjača tima u Premijer ligi BiH. Imamo respekt prema njima, ekipa je sastavljena od odličnih individualaca koje moramo zaustaviti. Znamo šta nam donosi pobjeda protiv njih, igramo na našem terenu i pred našom publikom, fokusirani smo na osvajanje sva tri boda", kazao je Ružić.

On će u subotu slaviti svoj 27. rođendan, a najljepši poklon bi mu bio pobjeda bez primljenog gola.

"Na dan utakmice je moj rođendan, to je sigurno još jedan motiv, Igramo sa Sarajevom, sa ekipom koju smo izbacili prosle godine u Kupu BiH, svi se sjećamo te utakmice. Sigurno da bih volio da sačuvam mrežu, ali najbitnije je da mi pobijedimo", dodao je Branislav.

Sarajevo ima svojih vrlina, ali i mana. Banjalučani ih namjeravaju iskoristiti.

"Sarajevo nije ista ekipa od prošle godine, kada su osvojili titulu. Imaju nekoliko sjajnih idividualaca na koje moramo obratiti pažnju, ali sigurno imaju i mana. Moramo ih iskoristiti, naši ofanzivni igrali su brži od njihovih stopera, to nam daje prednost", riječi su našeg sagovornika.

Borac se nalazi u opasnoj zoni te će do kraja sezone voditi grčevitu borbu za opstanak.

"Možemo opstati u ligi, Borac je veliki klub i opstanak ne dolazi u pitanja. Puni samo samopouzdanja nakon dvije pobjede, a sada očekujemo treću protiv Sarajeva. Kasnije nam dolaze konkurenti za opstana, a ako hoćemo ostati u ligi, moramo pobjeđivati", jasan je bio Ružić.

Kada je riječ o kandidatima za titulu prvaka BiH, golman Borca je izdvojio Zrinjski.

"Za prvaka se bore Sloboda i Zrinjski, mislim da će odluka pasti u predzadnjem, a možda i u zadnjem kolu. Prednost dajem Zrinjskom, jer ima dužu klupu od Slobode, a Tuzlaci igraju i u Kupu BiH. Plemići su u prednosti jer su fokusirani samo na prvenstvo", završio je Ružić.

Utakmica Borac - Sarajevo se igra u subotu na Gradskom stadionu u Banjoj Luci s početkom u 18:30 sati.