U finalu Kupa
86

Bonucci želio prijateljski razgovarati s Mandžukićem, Hrvat ga nije htio ni pogledati

Klix.ba
Jedan od najboljih defanzivaca svijeta Leonardo Bonucci početkom ove sezone napustio je Juventus i svoju karijeru nastavio u Milanu, a Hrvat Mario Mandžukić u finalnom meču Kupa Italije pokazao mu je da nije omiljen među bivšim igračima.

Podsjećamo, Bonucci je nakon svađe s trenerom Allegrijem odlučio napustiti Juventus krajem prošle sezone, a pored brojnih ponuda iz Engleske ipak je odabrao Milan, gdje je dobio kapitensku traku i otišao u klub koji se tek treba vratiti na stare staze slave.

Milan je odigrao poprilično lošu sezonu u kojoj su sredinom godine dali otkaz Montelli, a na njegovo mjesto stigao je Gattuso koji je brzo razdrmao ekipu, ali više od toga nije mogao uraditi. Bonucci je nedavno postigao i pogodak protiv Juventusa na Allianz stadionu u Torinu, a nakon meča je rekao da je gol proslavio zbog navijača koji su mu zviždali.

U finalnom meču Kupa Italije Bonucci i Mandžukić bili su u stalnom duelu, pred kraj meča Talijan je pokušao i razgovarati s bivšim saigračem, međutim Hrvat mu je pokazao da nemaju prijateljski odnos i jasno mu je stavio do znanja da je on taj koji je želio otići i otišao je iz kluba.

Još jednom napominjemo da je Juventus savladao Milan rezultatom 4:0, a sve pogotke postigli su u drugom poluvremenu.