Bez opterećenja
55

Bonucci i Mancini uoči duela sa BiH: Želimo kvalifikacije zaključiti bez poraza

E. M.
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Reprezentacija Italije sutra će na Bilinom Polju u sklopu kvalifikacione utakmice za odlazak na EURO 2020 igrati s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, a na večerašnjoj konferenciji za novinare o očekivanjima od sutrašnjeg meča govorili su kapiten Leonardo Bonucci i selektor Roberto Mancini.

Bonucci je večeras otvorio konferenciju s novinare na kojoj je kazao kako žele nastaviti svoj put u kvalifikacijama.

"Vrlo je važno što ću ispuniti još veću kvotu, ali i prilika da pokažemo da italijanska reprezentacija sve utakmice tretira na isti način. Igrat ćemo požrtvovano i nadam se da ćemo nastaviti svoj put s trenerom koji nas je podržao i vratio nam nadu", kazao je Bonucci.

Pojasnio je kako se u reprezentaciji Italije promijenilo dosta toga jer je došao šef stručnog štaba Mancini, koji je podržao tim u svom entuzijazmu i učinio ih dosta jačim.

Leonardo Bonucci
Leonardo Bonucci

"Mladi igrači su promijenili sliku reprezentacije. Najbolja odbrana je napad, znamo kako igramo. Sigurni smo da će biti užarena atmosfera, ali kada igramo nogomet svi protivnici su isti. Za nas bi bilo bitno doći do kraja kvalifikacija bez poraza, a sutra ćemo učiniti sve da otežamo utakmicu bh. reprezentaciji", dodao je Bonucci.

Bonucci je kazao kako je Edin Džeko možda jedan od najboljih napadača na međunarodnom nivou i da ima izvrsnu tehniku zbog čega je Italija imala problema na domaćem terenu.

"Pokazat ćemo da možemo igrati protiv Pjanića i Džeke", zaključio je Bonucci.

Mancini je na početku konferencije demantovao navode talijanskih medija da će u napadu igrati s Immobilom.

Roberto Mancini
Roberto Mancini

"Ne, rekao sam sa Belottijem. Imamo dvije grupe u timu, jedni koji će igrati u napadu, a drugi u odbrani", kratak je bio Mancini te dodao da će dati sve od sebe da odigraju dobru utakmicu.

Dodao je kako je utakmica sa BiH dobar test za mlade reprezentativce Italije.

"Važno je za njih i čitavu reprezentaciju jer igramo protiv dobre reprezentacije koja je jako dobra i nekada igra s 50 posto snage. Ovo je test za naše mlade koji će poboljšati svoju igru", izjavio je Mancini.

Reprezentacija Italije nakon konferencije za novinare na Bilinom Polju će odraditi i službeni trening koji je za predstavnike medija bio otvoren samo 15 minuta.