Juve ide do kraja
66

Bonucci: Finale Lige prvaka nije dovoljno, želimo donijeti trofej kući

Klix.ba
Leonardo Bonucci (Foto: EPA)
Leonardo Bonucci (Foto: EPA)
Defanzivac Juventusa Leonardo Bonucci tvrdi da ulazak u finale Lige prvaka nije dovoljan njegovoj ekipi te da će samo osvajanje trofeja zadovoljiti apetite.

Juve se plasirao u finale Lige prvaka u utorak nakon ukupnog rezultata 4:1 u dvomeču protiv Monaca, a u finalu ga čeka aktuelni osvajač elitnog evropskog takmičenja Real Madrid. Tridesetogodišnji Bonucci je rekao da ništa neće vrijediti ukoliko se Stara dama kući ne vrati s peharom.

"Sve ovo je predivno, ali sada moramo završiti san. Nije nam dovoljno to što idemo u Cardiff, trebamo donijeti trofej kući", izjavio je Bonucci.

Talijanski internacionalac smatra da Juve ima bolje šanse da osvoji Ligu prvaka sada u odnosu na finale iz 2015. godine.

"Prije dvije godine smo bili izjednačeni, možda smo mi bili ponajviše iznenađeni što smo otišli u Berlin. Ipak, ove godine imamo više znanja, želje i gladi. Sve smo gradili prethodnih mjeseci, pokazali smo da smo odličan tim", rekao je nogometaš Juventusa.

Novinare je zanimalo da li Bonucci smatra da je vezni red iz 2015. godine, koji su činili Claudio Marchisio, Andrea Pirlo, Paul Pogba i Arturo Vidal, bolji od trenutnog.

"Bila je to sjajna postava, ali ova koju čine Khedira, Marchisio i Pjanić nije ništa lošija. Moramo otići u Cardiff i odigrati najbolju utakmicu u historiji Juventusa. Ne smijemo praviti male greške koje bi nas mogle skupo koštati. U nedjelju igramo na gostovanju kod Rome i možemo osvojiti Seriju A, a u srijedu trebamo pobijediti u finalu Kupa Italije. Tada ćemo se fokusirati na Cardiff", kazao je Bonucci.

On je pohvalio odluku trenera Bianconera Maxa Allegrija koji je promijenio formaciju sa 3-5-2 u 4-2-3-1.

"Promjena formacije nas je učinila evropskim timom. Uz kvalitet koji posjedujemo, uvijek postignemo barem jedan gol", istakao je igrač tima iz Torina.

Potom je pohvalio saigrača Danija Alvesa koji je u dobroj formi, a postigao je i pogodak u pobjedi nad Monacom.

"On je vanzemaljac, jer samo odličan igrač i ozbiljan profesionalac može promijeniti stil igre i prilagoditi se našem kao što je to on učinio. Donio je iskustvo i entuzijazam, brzo je shvatio talijanski nogomet i klub, ali je sada dostigao nevjerovatan nivo", završio je Bonucci.