Liga prvaka
0

Bonucci: Barcelona nije snažna kao 2015. godine, imamo bolju odbranu

Klix.ba
Leonardo Bonucci (Foto: EPA)
Leonardo Bonucci (Foto: EPA)
Juventus će u utorak u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka ugostiti Barcelonu, a nogometaš Stare dame Leonardo Bonucci smatra da njegov tim može eliminisati Katalonce.

"Imao sam sreću, odnosno nesreću, da igram protiv Barcelone u finalu Lige prvaka 2015. godine, kada smo izgubili 3:1. Bili smo dobri većim dijelom utakmice, ali su Messi, Suarez i Neymar među deset najboljih igrača svijeta, baš kao što su to Gonzalo Higuain i Paulo Dybala. Teško je predvidjeti njihove poteze, veoma su talentovani. Moramo dobro pokrivati prostor. Messi sada igra dublje, što znači da vas može iznenaditi u bilo kojem trenutku. Što se Neymara tiče, dovoljno je da pogledate sprint od 60 metara koji je napravio igrajući za Brazil protiv Urugvaja", izjavio je Bonucci.

Suarez je tokom Svjetskog prvenstva 2014. godine, igrajući za Urugvaj protiv Italije, ugrizao defanzivca Giorgija Chiellinija za rame. Na terenu će biti velike borbe, a Bonucci smatra da je odbrana njegovog tima bolja.

"Suarez nikada ne prestaje s borbom, iskoristit će sve kako bi bio u prednosti. Ipak, mi imamo mnogo iskusnih igrača u odbrani. Mislim da je naša odbrana bolja od Barcelonine. Zajedno smo mnogo godina i dokazali smo da smo sposobni igrati za Juventus i Italiju. U dvomeču su važni golovi u gostima, a jaka odbrana je prednost. Na kraju, treba biti hrabar u posjedu lopte, a požrtvovan kada je kod protivnika", rekao je defanzivac Juventusa.

Juventus je izgubio finale 2015. godine od Barcelone, Katalonci su gotovo u istom sastavu, dok je Stara dama doživjela promjene. Leonardo smatra da španski tim nije jak kao nekad.

"Barcelona ima istog trenera tri godine, Neymar je sve bolji, a Mascherano ima dvije godine iskustva igranja u odbrani. Rakitić je također zreo, međutim, smatram da Barcelona danas nije snažna kao 2015. godine. Vjerujem da je trenutno Bayern najjača ekipa u Ligi prvaka", kazao je Bonucci.

On će u uzvratu drugi put u karijeri igrati na stadionu Camp Nou.

"Pričao sam s Marcom Verrattijem, rekao mi je da je nemoguće napraviti pritisak ili čak vidjeti loptu u nekim trenucima jer je teren prevelik. Znam kako Barcelona igra, gledao sam ih mnogo puta", dodao je nogometaš Juventusa.

Talijanski reprezentativac živi svoj san.

"Nogomet je moj život, supruga se ponakad žali što gledam utakmice kad sam slobodan. Sanjao sam o ovome kao dijete, ne znam šta bih drugo radio. Možda ću postati trener, tako da, što više utakmica budem gledao, to ću više naučiti", završio je Bonucci.

Juventus i Barcelona igraju u utorak od 20:45 sati.