Nogomet
12

Bojan Puzigaća: Utakmica protiv Zvijezde je možda najvažnija u polusezoni

Piše: D. B.
Bojan Puzigaća
Bojan Puzigaća
Nogometaši Sarajeva u pohod na titulu kreću protiv Zvijezde u Gradačcu. Lijevi bek tima sa Koševa Bojan Puzigaća se nada pobjedi i osvajanju tri boda u, kako je rekao, možda i najvažnijoj utakmici za Bordo ekipu u jesenjem dijelu prvenstva.

Puzigaća je istakao sjajnu atmosferu u klubu, kao i odlučnost ekipe da dokaže kvalitet.

"Atmosfera je zaista odlična nakon odrađenih priprema za nastavak sezone. Svjesni smo da imamo dobru ekipu, najbolju u državi, ali to moramo potvrditi na terenu. Pauza je bila duga, svi smo poželjeli utakmice i to namjeravamo pokazati protiv Zvijezde", izjavio je Puzigaća.

Sarajevo i Zvijezda nisu odigrali utakmicu u proljetnom dijelu sezone zbog suspenzije tima iz Gradaćca. Uprkos tome, Bordo ekipa je dobro upoznata s kvalitetom protivnika.

"Imamo neke informacije o Zvijezdi, gledali smo i snimke utakmica, a skauti odradili dobar posao. Dobro smo pripremljeni za njih i u Gradačcu idemo na pobjedu. Ne trebamo gledati na protivnika, nego trebamo ući maksimalno koncentrisano na utakmicu i odraditi dobar posao", rekao je lijevi bek tima sa Koševa.

On smatra da će utakmica protiv Zvijezde odrediti tok prvenstva kada je u pitanju FK Sarajevo.

"Jako važna utakmica, možda i najvažija u ovoj polusezoni za nas. Ova će utakmica odrediti tok prvenstva. Bit će nam teško jer nam nedostaje suspendovani Miloš Stojčev, najbolji nogometaš naše lige, ali moramo bez njega. Iz Gradačca želimo donijeti sva tri boda", jasan je bio Puzigaća.

Sarajevo ima sve preduslove za veoma uspješno proljeće.

"Ponavljam, imamo najbolju ekipu u ligi, igrače koji su i za jačih liga od naše. No, to nam ne daje pravo da unaprijed upisujemo bodove i pobjede, moramo izgarati od prve do zadnje minute na svakoj utakmici. Upravo je to pravi stav, samo tako možemo ostaviti konkurente za titulu iza nas", završio je Puzigaća.

Zvijezda i Sarajevo se sastaju u subotu od 14:30 sati.