Nogomet
2

Bojan Puzigaća: Nadam se da ćemo pokazati karakter u najvažnijoj utakmici

Piše: D. B.
Bojan Puzi
Bojan Puzi
Nakon dva kiksa u BHT Premijer ligi, Sarajevo u prvoj utakmici Kupa BiH gostuje na Grbavici kod gradskog rivala Željezničara. Član tima sa Koševa, Bojan Puzigaća, nada se da će njegovo Sarajevo pokazati kvalitet i karakter u, kako kaže, najvažnijoj utakmici.
Bojan Puzigaća (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bojan Puzigaća (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Puzigača se na početku razgovora kratko osvrnuo na poraz od Čelika i remi s Olimpicom.

"Nikako nismo trebali izgubiti utakmicu u Zenici i to je jasno. S druge strane, meč protiv Olimpica smo trebali dobiti, imali smo mnogo šansi, ali lopta nije htjela u gol. Nedostajalo je sreće u oba susreta", rekao je Puzigaća.

Večerašnju utakmicu protiv Željezničara je okarakterisao kao najvažniju.

"Čeka nas derbi sa gradskim rivalom, utakmica koja je za nas posebna i najvažnija. Nadam se da ćemo biti maksimalno fokusirani i da ćemo pokazati karakter. Pokazali smo da znamo igrati i da imamo potencijala. Moramo gledati sebe i biti na nivou, a ako u tome uspijemo, dobar rezultat neće izostati", smatra Puzigaća.

O protivniku je govorio s respektom.

"Željezničar ima kvalitetan tim sa nekoliko pojedinaca kojiih se posebno treba paziti, Osim toga, igra na domaćem terenu i imat će veliku podršku navijača, zbog čega nam biti veoma teško doći do željenog rezultata", rekao je nogometaš Sarajeva.

On priželjkuje da Sarajevo ne primi gol i da tako dočeka revanš na Koševu.

"U ovakvim utakmicama je teško prognozirati rezultat, ali mi idemo na Grbavicu sa željom da ne primimo gol, ali i da pogodimo mrežu rivala", kazao je Puzigaća, koji je uvjeren da Sarajevo ove sezone može napraviti očekivani rezultat.

"Sarajevo s ovom ekipom sigurno možemo barem do jednog trofeja", završio je Puzigaća.