Nogomet
0

Bilbija: Imamo dobar rezultat, očekujem zahtjevan revanš sa Željezničarom

Piše: D. B.
Nemanja Bilbija (desno)
Nemanja Bilbija (desno)
Sarajevo je u sinoćnjoj prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH remiziralo na Grbavici s vječitim rivalom Željezničarom i tako napravilo dobar rezultat uoči revanša na Koševu. Napadač Bordo ekipe Nemanja Bilbija očekuje veoma zahtjevnu utakmicu protiv Plavih iz Doline ćupova, ali i plasman Sarajeva u polufinale.

"Zadovoljan sam rezultatom jer smo postigli gol u gostima. Atmosfera je bila odlična, kao i igra, pa je derbi ovog puta opravdao očekivanja. Ipak ništa još uvijek nije gotovo, jer će se u drugoj utakmici odlučivati ko ide u polufinale", rekao je Bilbija u razgovoru za portal Klix.ba.

S respektom je govorio o protivničkoj ekipi, ali je konstatovao i da je Sarajevo moglo do pobjede, koja bi uveliko olakšala uzvrat na Koševu.

"Željezničar je pružio dobru igru iako imaju problema s povredama. Dobro su igrali prvo poluvrijeme, a smatram da i mi nismo odigrali loše. Nakon prvih 45 minuta nam je bilo jasno da moramo krenuti na gol i postići pogodak, što smo učinili na vrijeme. Imali smo prilike za pobjedu, ali ih nismo iskoristili. Revanš je mogao biti mnogo lakši nego što jeste pri ovom rezultatu", rekao je napadač tima sa Koševa,

On smatra da će uzvrat biti jednako zahtjevan i uzbudljiv kao i utakmica na Grbavici.

"Očekujem istu utakmicu, s mnogo borbe na terenu i sjajnu atmosferu na tribinama. Nadam se i vjerujem da ćemo se plasirati u polufinale", izjavio je Bilbija, koji nikako da zatrese mrežu u zvaničnim utakmicama u bordo dresu.

"Moram se fokusirati i popraviti realizaciju, a šansi za gol itekako imam", završio je Bilbija.