Takmičar iz I. Sarajeva
47

Bodybuilder Pavle Škrba osvojio zlato za BiH na SP-u: Ostvario sam san, ovo je prava reprezentacija!

E. B.
Pavle Škrba
Pavle Škrba
Reprezentativac Bosne i Hercegovine u bodybuildingu Pavle Škrba postao je svjetski prvak u lakoj kategoriji na takmičenju u Kopru.

Bodybuilder iz Istočnog Sarajeva Škrba se takmičio na Svjetskom prvenstvu u federaciji IBFF (International Bodybuilding & Fitness Federation), te je postao prvak u lakoj kategoriji (do 70 kg) i viceprvak u kategoriji "physique men".

Škrba je pohvalio organizatore takmičenja, a potom je istakao kako je ponosan na to što je predstavljao Bosnu i Hercegovinu.

"Imali smo reprezentaciju iz snova, kakva samo ekipa, složnost i uspjeh, ne mogu vam opisati koliko sam ponosan, ovo je prava reprezentacija!", poručio je Škrba.

Škrba je istakao i kako će se nastaviti takmičiti u IBFF federaciji, te je istakao kako je ostvario svoj san.

"Ovo je definitivno federacija u kojoj se planiram takmičiti i u budućnosti. Paketom i formom sam prezadovoljan, iznio sam do sada moj najbolji paket i pokazao da šta mogu još jednom. 2019. godine sam išao na Svjetsko prvenstvo i samo uspio ući u finale i ostao na 6. mjestu. Tri godine poslije uspio sam postati svjetski prvak i ostvario još jedan svoj san", poručio je Škrba koji se zahvalio na podršci roditeljima, prijateljima, navijačima, sponzorima i teretani Fit Zone.