Michel Preud'homme
0

"Bod protiv Intera je dobar, ali mogli smo pobijediti"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nizozemski nogometni prvak Twente bio je tvrd orah milanskom Interu, branitelju naslova pobjednika Lige prvaka na startu nove sezone najjačeg evropskog klupskog takmičenja. Ogled u Enschedeu završio je rezultatom 2-2.

Sneijder je u 13. minuti pogodio za vodstvo gostiju, a onda su domaćini dva puta iz prekida stizali do pogodaka vrijednih vodstva 2-1. Prvo je Janssen u 20. minuti lijepo poentirao lijevom nogom iz slobodnog udarca, naciljavši bliži ugao Julija Cesara, a nakon njegovog ubacivanja iz kornera u 30. minuti Interov prošlosezonski junak Diego Milito je nespretno reagirao i glavom matirao vlastitog golmana. Ipak, ekipa Rafaela Beniteza je do poluvremena izjednačila golom Samuela Eto'oa preciznim niskim udarcem...

Michel Preud'homme (51), nekada slavni golman belgijske reprezentacije, koji je na klupi Twentea naslijedio Stevea McClarena, nakon što je Englez tom klubu donio historijski, prvi naslov prvaka Nizozemske, bio je vrlo zadovoljan s predstavom svojih igrača.

"Svojim sam igračima nakon dvoboja rekao da smo mogli izvući i više iz ove utakmice, a isti dojam i sami su stekli. Kada vodite s 2-1 i imate prostora za još koji pogodak, nadate se pobjedi. No, čestitao sam igračima i na osvajanju jednog boda, kao i na predstavi koju su prikazali. Kao sportaš uvijek se nadate pobjedi, ali ipak je s druge strane stajala ekipa Intera. Oni imaju igrače koji vam uvijek mogu napraviti štetu, što se pokazalo i u ovoj utakmici. Mi još uvijek rastemo kao tim, a bod protiv prvaka Evrope možemo okvalificrati samo kao pozitivan start u Ligu prvaka", komentirao je Preud'homme.

Dakako, svoj pogled na utakmicu ponudio je i Interov španski trener Rafael Benitez.

"Prvo poluvrijeme bilo je vrlo teško za nas, a u drugom smo igrali bolje. Twente u napadačkom redu ima trojicu ili četvoricu visokih igrača koji mogu biti opasni iz prekida. Dosta su preskakali igru i pokušavali s dugim loptama. Nije nam bilo lako, pogotovo u prvom dijelu kada je intenzitet Twenteove igre bio puno viši nego u nastavku. Diego Milito nije zabio gol (zapravo jest, ali u vlastitu mrežu, op.a.), ali je odigrao jako dobru utakmicu. Stalno je pomagao odbrani kada je Twente bio u posjedu lopte. Goran Pandev je iščašio koljeno, još ne znamo kakvo je njegovo stanje. Sve u svemu, zadovoljan sam napretkom koji vidim u timu, jer nismo dugo zajedno, ali još nas čeka dugačak put", izjavio je Benitez.