Nogomet
1

Boban demantirao izjave o Balotelliju: Sve je izmišljeno

Totalsport
Nekadašnji kapiten hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban demantirao je žestoke kritike spram aktuelnog napadača Milana Marija Balotellija.

Tvrdi kako su iste talijanski mediji prenijeli s njegovog lažnog Facebook profila.

"Sve je lažno, sve je izmišljeno. Nikad nisam bio na Facebooku ili Twitteru i nikad neću ići. U svakom slučaju ja ne koristim takve riječi", rekao je bivši dugogodišnji Milanov veznjak za Gazzettu dello Sport.

Podsjećamo, svjetski mediji prenijeli su ranije očito nepostojeće Bobanove riječi kojima je Balotellija optužio za nadmeno i razmaženo ponašanje nakon dvostrukog kašnjenja na trening u istoj sedmici.

"Prestanimo uvijek govoriti o Balotelliju. On je uvijek bio manji od Milana i Milan će uvijek biti veći od njega. Da je igrao u mojoj generaciji Milana nosio bi torbe igračima poput Marca van Bastena, Georgea Weahe ili Andrija Ševčenka. Da je igrao u našoj generaciji, Paolo Maldini, Marcel Desailly, Sebastiano Rossi, Alessandro Costacurta i Franco Baresi bi ga već 10 puta ošamarili zbog kašnjenja na trening. Njegovo ponašanje demonstrira da jednostavno ne može uskladiti neke stvari sa svojim mozgom", bila je izjava koju su mediji pripisali Bobanu, ali koju on očigledno nikada nikome nije dao.