Živopisna biografija
31

Boateng o karijeri: Mogao sam 10 godina igrati u Realu, zbog Kloppa sam i zaplakao

Klix.ba
Kevin-Prince Boateng (Foto: AFP)
Kevin-Prince Boateng (Foto: AFP)
Ganac Kevin-Prince Boateng je jedan od onih igrača koji su mogli imati bolju karijeru, iako u biografiji ima nastupe za velike klubove i solidnu kolekciju trofeja.

Boateng posjeduje rijetko viđenu kombinaciju tehnike i fizičkih mogućnosti, a u intervjuu za DAZN je otkrio gdje je zapelo u njegovoj karijeri.

"Kada sam imao 18 godina trebao sam menadžera ili porodicu da me usmjeri u pravom smjeru. Volio bih to, ali morao sam sve sam. Jako dobro znam da mi je problem bila i motivacija, koja nije uvijek bila stopostotna. Da sam imao volju na najvišem nivou, bio bih u prvih 11 Barcelone ili bih 10 godina igrao za Real Madrid ili Manchester United", rekao je Boateng.

Danas je igrač Barcelone u koju je stigao ove zime, odigrao je tek tri utakmice, a priliku za četvrti nastup čekat će u polufinalu Lige prvaka protiv Liverpoola i bivšeg trenera Jurgena Kloppa, koji ga je prije deset godina želio trajno dovesti u Dortmund nakon posudbe.

"Tada su za jedan gol propustili plasman u Ligu prvaka. Da su se plasirali, doveli bi me. Klopp me lično nazvao i rekao da neće biti transfera. Bio sam tužan, inače uvijek snažni Prince tada je zaplakao. Klopp tačno zna šta reći da izađeš na teren i pogineš za njega. Tu je bolji od bilo koga. To se vidjelo u Dortmundu i vidi se sada u Liverpoolu. Čak i igrači koji ne igraju osjećaju se bitnim. Poseban je osjećaj kada je on trener", nahvalio je njemačkog stručnjaka.

Inače, Barcelona je 10. klub u karijeri nekadašnjeg ganskog reprezentativca, a igrao je za Herthu, Tottenham, Borussiju, Portsmouth, Milan, Schalke, opet Milan, Las Palmas, Eintracht Frankfurt, Sassuolo i sada za Katalonce.