Evropska liga
39

Blijedi Arsenal poražen od BATE Borisova, Sevilla pobijedila Lazio u Rimu

Piše: K. H.
BATE - Arsenal (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Arsenala doživjela je iznenađujući poraz od BATE Borisova u prvom meču 1/16 finala Evropske lige, dok je Sevilla u Rimu porazila Lazio sa 1:0.

Krivica za današnji poraz Arsenala u potpunosti ide na dušu španskog stručnjaka Unaija Emeryja koji ni danas nije pozvao Mesuta Ozila među 18 igrača koji su konkurisali za meč, dok je najbolji strijelac Topnika Pierre-Emerick Aubameyang susret počeo s klupe za rezervne igrače.

Emery je današnji meč počeo s pet igrača u odbrani, a u toj formaciji koje se držao do kraja utakmice igrači Arsenala jedva da su napravili pet opasnih napada prema golu BATE Borisova.

Kazna za kukavičku igru stigla je u 45. minuti kada Dragun pogađa za 1:0, kasnije će se ispostaviti konačni rezultat meča.

Sead Kolašinac igrao je do 74. minute za Arsenal, koji je od 85. minute bio s igračem manje nakon crvenog kartona Lacazettea.

Sevilla je u Rimu pobijedila Lazio rezultatom 1:0, a pobjedu španskoj ekipi donio je Ben Yedder u 22. minuti susreta. Identičan rezultat ostvario je Inter na gostovanju kod Rapida u Beču, a pobjedu im je donio Martinez golom u 39. minuti s bijele tačke.

Sjajan meč odigrali su Rennes i Betis, a konačni rezultat glasio je 3:3, dok su Slavija i Genk, odnosno Krasnodar i Bayer remizirali bez pogodaka.

Benfica je kao gost porazila Galatasaray sa 2:1, a meč između Olympiakosa i Dynamo Kieva završen je rezultatom 2:2.