Iskoristio pravo
49

Blaž Slišković uložio žalbu na odluku Nogometnog saveza BiH, traži ukidanje kazne

Klix.ba
Blaž Slišković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Blaž Slišković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Trener Zrinjskog Blaž Slišković danas je iskoristio pravo žalbe na odluku Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH prema kojoj je kažnjen zabranom vršenja funkcije od jedne prvenstvene ili Kup utakmice počevši od 20. marta 2018. i novčanom kaznom od 500 KM.

"Slišković u svojoj žalbi na pet stranica u cijelosti pobija odluku Disciplinske komisije i predlaže da se odluka preinači na način da se u potpunosti odbije zahtjev Odjela za takmičenje NS BiH za pokretanje disciplinskog postupka, ukinu provedene radnje i obustavi disciplisnki postupak u cijelosti ili da nakon razmatranja žalbe drugostepeno tijelo ukine prvostepenu odluku i predmet vrati na ponovni postupak zbog postojanja povreda disciplinskog postupka, odnosno zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, zbog čega je nužno provesti novi postupaa", stoji u saopćenju mostarskog kluba.

Slišković smatra da je do konačne odluke po žalbi neophodno ukinuti zabranu vršenja funkcije, jer se zbog činjenice da se prvenstvo odigrava gubi svaki smisao žalbe ako suspenzija traje od dana donošenja odluke pa bi u slučaju usvajanja žalbe žalbenik bio oštećen iz razloga što bi bilo nemoguće protuizvršenje izrečene sankcije.

Podsjetimo, Slišković je prekršaj kršenja etičkog kodeksa napravio nakon meča u Banjoj Luci protiv Borca, kada je iznio niz kritika na račun rada Saveza.