Potpisao za Al Ansar
0

Blaž Slišković napušta Široki Brijeg i odlazi u S. Arabiju

Sarajevo-x.com
Blaž Slišković
Blaž Slišković
Bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH i trener ekipe Širokog Brijega, Blaž Slišković, potpisao je ugovor sa klubom Al Ansar iz Saudijske Arabije. Ugovor je poslan faksom u tamošnji Fudbalski savez, piše SCsport.ba.

"Prije par dana sam bio u Medini i razgovarao sa čelnicima kluba Al Ansar, te dogovorio detalje ugovora s njima, koji sam na kraju i potpisao. Želio sam dospjeti na tržište Golfskog zaljeva, a u budućnosti želim ostvariti dobre rezultate i preuzeti neki veći klub. Al Ansar će ove sezone igrati u najjačoj ligi Saudijske Arabije. Cilj je sačuvati taj status", rekao je Slišković.

O novom timu popularni Baka ne zna mnogo, a u kvalitet igrača će se uvjeriti nakon što pregleda neke utakmice.

Slišković je veoma kratko u protekloj sezoni bh. Premijer lige vodio ekipu Širokog Brijega i uspio spasiti sezonu.

"Od mene se tražilo da izborimo nastup u evropskim takmičenjima. U tome smo uspjeli. U Kupu BiH nismo ostvarili dobar rezultat, ali smo kroz prvenstvo 'uhvatili' Evropsku ligu. Široki zaslužuje svake sezone da igra evropske utakmice", izjavio je Slišković.

Bh. trener će u Saudijsku Arabiju otputovati početkom jula kada će započeti pripreme za sljedeću sezonu. Baka je novi ugovor potpisao 30. maja na svoj 52. rođendan. Na taj dan je debitoveo i u dresu Veleža 1976. godine u utakmici protiv Rijeke.