Ništa od odlaska
10

Blaž Slišković dobio bezrezervnu podršku čelnika Zrinjskog i ostaje na klupi Plemića

Klix.ba
Blaž Slišković (Foto: H. M./Klix.ba)
Blaž Slišković (Foto: H. M./Klix.ba)
Čelnici Zrinjskog pružili su bezrezervnu podršku šefu stručnog štaba Blažu Sliškoviću nakon remija protiv Radnika u meču 21. kola Premijer lige BiH.

"Pristupati utakmici na ovaj način protiv ovakvog protivnika, znači ili ja idem iz kluba ili neki koji tako misle. Prije da ću ja nego pojedinci koji misle da se nogomet igra od kada oni postoje. Treća utakmica da pokazujemo volju, ali nema ideje", rekao je Slišković nakon meča.

Ipak, situacija se danas promijenila i Plemići su u odličnoj atmosferi odradili trening, a Slišković je od kluba dobio punu podršku.

"S obzirom na veliki broj upita koji se prije svega odnose na status šefa stručnog štaba, ali i očekivani interes javnosti, HŠK Zrinjski želi potvrditi da glavni trener Blaž Slišković, njegov stručni štab i cijela ekipa imaju bezrezervnu podršku Kluba. HŠK Zrinjski ne smatra potrebnim naglašavati da su ambicije kluba i dalje iste kao na startu sezone, a samim tim i da se od stručnog stožera i igrača očekuje puni angažman i nastavak borbe za oba trofeja", napisali su iz Zrinjskog.

Zrinjski se trenutno nalazi na drugoj poziciji Premijer lige BiH sa čak devet bodova manje od Sarajeva, a u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH doživjeli su minimalan poraz upravo od Bordo tima na Olimpijskom stadion "Asim Ferhatović Hase".