Ili oni ili ja
70

Blaž Slišković najavio odlazak iz Zrinjskog nakon remija s Radnikom

Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Nakon podjele bodova s Radnikom iz Bijeljine i gubitka realnih šansi za odbranu titule prvaka ostanak Blaža Sliškovića na klupi Zrinjskog nije izgledna opcija. Kako saznaje Klix.ba odluka o prekidu saradnje bit će objavljena sutra, a i sam trener je na konferenciji za medije najavio odlazak.

Nakon današnjih 0:0 Slišković nije krio razočarenje rezultatom, ali i igrom.

"Pristupati utakmici na ovaj način protiv ovakvog protivnika, znači ili ja idem iz kluba ili neki koji tako misle. Prije da ću ja nego pojedinci koji misle da se nogomet igra od kada oni postoje. Treća utakmica da pokazujemo volju, ali nema ideje", rekao je Slišković.

On smatra da igrači Zrinjskog igraju za sebe, ali da to nije nogomet.

"Ako trener kaže da se igra jedno, a njih većina drugo onda tu mora doći do razilaženja. Razgovarat ću s upravom na svoju inicijativu pa ćemo vidjeti šta će biti", kazao je Slišković.

Popularni Baka je na početku sezone preuzeo ekipu od ekspresno otupuštenog Ante Miše. Tada je sam kazao da se ne vidi na duži period na klupi Zrinjskog, a da to posebno zavisi od rezultata. Na prvoj konferenciji za novinare kazao je da će sam otići ukoliko vidi da ne može donijeti ono što klub očekuje.