|

Blatter: Vrijeme je za tehnologiju u nogometu

Blatter: Vrijeme je za tehnologiju u nogometu
0
T
Totalsport
2.3.2012. u 19:01
16
komentara
0

dijeljenja
Blatter: Vrijeme je za tehnologiju u nogometu Sepp Blatter
Sepp Blatter, predsjednik Međunarodne nogometne federacije, ovog vikenda će u Engleskoj sudjelovati na sjednici Međunarodnog nogometnog odbora (IFAB), tijela nadležnog za promjene pravila igre.
Blatter je dugo bio protivnik uvođenja video-tehnologije u nogomet. No, promijenio je raspoloženje po tom pitanju nakon što Franku Lampardu nije bio priznat očigledan pogodak u susretu Engleske protiv Njemačke na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

Blatter se nada kako će do početka Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu biti uvedena tehnologija, iako se toj ideji protive i Michael Platini, predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA), kao i FIFA-ina radna skupina ''Football 2014'', kojoj je na čelu legendarni njemački nogometaš Franz Beckenbauer.

"Vjerujem da mogu uvjeriti vodstvo IFAB-a da se moramo okrenuti tehnologiji, a ne samo čekati i vidjeti što će se dogoditi. Ne želimo reprizu s prošlog Svjetskog prvenstva. Platini ne želi tehnologiju, ali ja bi umro kada bih opet svjedočio situaciji kakva se dogodila na prošloj svjetskoj smotri u Južnoafričkoj Republici", rekao je Blatter.

Očekuje se da će IFAB konačnu odluku donijeti nakon završetka Europskog prvenstva 2. jula.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...