Pritisak navijača i medija
0

Blackburn ostao i bez Danna, Keanu ne prijeti otkaz

Totalsport
Steve Kean
Steve Kean
Steve Kean, menadžer engleskog prvoligaša Blackburna, proživljava uistinu teške dane. Tim uglavnom gubi, navijači sve više insistiraju na njegovom odlasku, a i popis povrijeđenih/bolesnih je sve veći.

Blackburn je u subotu kao domaćin izgubio od West Bromwicha s 2-1. U toj utakmici je srednji branič Scott Dan zabio jedini gol za Roverse, ali je i zadobio povredu prepona, zbog koje će morati mirovati oko šest sedmica.

"Nažalost, Dann se pridružio na popisu onih koji nam nedostaju Gaelu Givetu, Ryanu Nelsenu i Michelu Salgadu. Teško se s time pomiriti", kaže menadžer Steve Kean, koji se već duže vrijeme nalazi pod velikim pritiskom navijača i lokalnih medija, zagovornika njegovog odlaska.

"Jučer sam razgovarao s našim vlasnika oko 45 minuta. Bio je to vrlo kvalitetan razgovor. Nije bilo nikakve sugestije nekakvog ultimatuma u smislu rezultata. Razgovarali smo o pojačanjima koje želimo dovesti u januara, novim igračima koji bi nam donijeli pomak", kaže Kean.

Blackburn je pretposljednji, 19. na tabelii, a u utorak će na svom stadionu u 17. kolu u derbiju začelja ugostiti Bolton, jedini tim koji je ispod Blackburna na tabeli.

"Bit će to pravi pritisak, od prve minute, ali moramo u tome uživati. Sada trebamo pokazati našu hrabrost", bodri sam sebe Keane.

Iz Blackburna stiže i vijest kako je bivši igrač madridskog Reala, trenutno povrijeđeni Michel Salgado, obaviješten kako klub u sljedećoj sezoni neće računati na njegove usluge. Dobio je 36-godišnji veteran zeleno svjetlo za odlazak već u januaru, u slučaju adekvatne ponude za njega.