Želi ga čitava Evropa
14

Bjelica rastužio navijače Dinama: Opraštamo se od Olma, ovo su njegove posljednje utakmice

K. H.
Dani Olmo
Dani Olmo
Trener Dinama Nenad Bjelica otkrio je španskim medijima da će Dani Olmo tokom zimskog prelaznog roka napustiti Modre i da su mu naredne utakmice posljednje u dresu prvaka Hrvatske.

Bjelica je prije svega imao samo riječi hvale za Olma, zbog kojeg su u Zagreb stigli španski novinari, a podsjećamo, Olmo je dobio poziv u prvi tim reprezentacije Španije.

"Dani je impresivan i kao igrač i kao osoba, radi se o jednom izuzetno skromnom i ambicioznom nogometašu u isto vrijeme, a ja sam ponosan što u ekipi imam takvog igrača koji je spreman učiti svaki dan", kazao je Bjelica za radio Cadena SER.

Na pitanje da li će Olmo napustiti Modre tokom zimskog prelaznog roka, Bjelica je rekao da će se to vjerovatno desiti i da je ovaj španski nogometaš spreman za igranje u najboljim evropskim klubovima.

"Mislim da upravo gledamo posljednje utakmice Danija u dresu Dinama, a moram reći da klub ima jako puno ponuda za njega. Na kraju, klub i igrač će zajedno odlučiti šta je najbolje za obje strane, a on je već sada spreman da igra za najbolje evropske klubove", istakao je trener Modrih.

Španske novinare je na kraju zanimalo mišljenje trenera Dinama o Ivanu Rakitiću koji se nalazi u nemilosti trenera Barcelone Ernesta Valverdea, a on je kazao da će hrvatski veznjak napustiti klub i tek onda pokazati koliko je dobar igrač.