Oduševljen kampom
130

Biznismen Edmund Chu posjetio FK Sarajevo, razgovarano i o mogućoj saradnji

Piše: N. K.
Chu, Hadžić i Cerić (Foto: Instagram)
Chu, Hadžić i Cerić (Foto: Instagram)
Predsjednik ekipe Techeetah, koja se takmiči u Formuli E, i član uprave Manchester Cityja Edmun Chu posjetio je danas trening centar FK Sarajevo.

Chu je iskoristio priliku pogledati trening prvog tima i članova Akademije FK Sarajevo, dok je s koordinatorom sportskog segmenta ekipe s Koševa Emirom Hadžićem stigao razgovarati i o mogućoj saradnji.

"Chuova posjeta je velika čast za nas. Iznenađen sam koliko dobro poznaje grad i naš klub. Očito se dobro spremio, što i rade prave profesionalci. Čak mi je rekao kako je pratio neke naše utakmice putem interneta. Tokom njegove posjete predstavio sam mu klub i Akademiju te naše ciljeve. Posebno ga je zanimalo činjenica da sve veći broj igrača Akademije izbacujemo u prvi tim, što svima može biti dobar putokaz. Naravno, pričali smo i oko saradnje, a vidjet ćemo šta će na kraju od toga biti", rekao je Hadžić za portal Klix.ba.

Osim udjela u Manchester Cityju, Chu je član upravnih odbora nekoliko azijskih i evropskih klubova, a zanimljivo da posjeduje licencu teniskog Davis Cupa zajedno s Gerardom Piqueom.

Inače, u posjeti kluba s Koševa bio je i londonski biznismen Samir Cerić, direktor kompanije Sarajevo Sports International, a razlog njihovog boravka u Bosni i Hercegovini je promocija Sarajeva za kandidaturu organizacijske utrke Formule E 2020. godine.