Tradicija "zaustavljena"
63

Bizarna scena uoči londonskog derbija: Krenuli Temzom na gostovanje pa se zakucali u most

D. P.
Trenutak sudara s mostom (Foto: Screenshot)
Trenutak sudara s mostom (Foto: Screenshot)
Manji londonski derbi između Fulhama i West Hama, a koji je odigran jučer, imao je nevjerovatnu uvertiru u kojoj su gostujući navijači zapali u probleme.

Navijači West Hama zakasnili su na utakmicu kod gradskog rivala jer su se brodom zakucali u most na rijeci Temzi. Bizarna scena uoči utakmice bila je nagovještaj onoga što će se dogoditi West Hamu u samoj utakmici.

Gostujući navijači nastavili su svoju dugogodišnju tradiciju odlaska na gostovanje Fulhamu brodom preko Temze. To je jedan od ugodnijih načina da se stigne iz istočnog u zapadni London na brz način i navijači West Hama ga uvijek koriste kada gostuju Fulhamu.

No, jučerašnje iskustvo je sve osim ugodno. Dio gostujućih pristalica snimljen je kako zapada u probleme jer se njihov brod zabio u most iznad rijeke Temze.

Brod "Emerald of London" zakucao se u željeznu strukturu i napravio žestoku buku. Navijači, koji su do tog trenutka pjevali, zabrinuli su se zbog onoga što se dešava.

Nakon što se prinudno zaustavio, brod se morao okrenuti i vratiti, a navijači su morali pronaći alternativno rješenje za prijevoz na utakmicu. Na Craven Cottage su stigli s velikim zakašnjenjem, a njihov West Ham je doživio potpunu katastrofu i poraz rezultatom 5:0.