Beograđani skovali plan
38

Bivši vođa Delija otkrio šokantne detalje: Pratili smo Dražena po Zagrebu, htjeli smo mu slomiti noge

E. B.
Zoran Timić Tima i Dražen Petrović
Zoran Timić Tima i Dražen Petrović
Zoran Timić Tima, nekadašnji vođa navijača Crvene zvezde Delija, u intervjuu za klupski Youtube kanal je otkrio šokantne detalje iz sredine osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Na Zvezdinom Youtube kanalu počelo je emitiranje serijala "Ultras, Timina priča" o historiji Delija, a Timić je u prvom dijelu otkrio da su navijači beogradskog kluba pratili Dražena Petrovića po Zagrebu s ciljem da mu slome noge.

"Petrović je tada bio najbolji igrač Cibone s kojom se Zvezda mučila i željeli smo ga neutralizirati. Prvo smo ga htjeli zaplašiti i prijetiti mu, a poslije ga i prebiti. Ideje su se sve više radikalizirale, pa smo došli do toga da mu palicama slomimo noge pred neku važnu utakmicu protiv Zvezde. Pratili smo ga nekoliko dana u Zagrebu, ali je to bilo dosta teško, jer tada nisu postojali mobiteli. No, saznali smo njegovu rutinu, gdje ide poslije treninga, u kojem kafiću sjedi, gdje stanuje...", naveo je Timić.

"Problem je bio što nikada nije išao sam, uvijek je bio s djevojkom ili društvom. Vratili smo se u Beograd i dogovorili da sve to uradimo kad bude odlučujuća utakmica s Cibonom te sezone. No, izgubili smo tada već u polufinalu, pa nije bilo potrebe za nečim takvim", otkrio je vođa Delija iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Petrović je za Cibonu igrao od 1984. do 1988. godine i donio je titulu prvaka Jugoslavije zagrebačkom klubu 1985. godine, a 1985. i 1986. godine je sa Cibosima postao i prvak Evrope.