Čisti talent
176

Bivši trener Rome: Edin Džeko je najbolji igrač kojeg sam ikada trenirao

K. H.
Edin Džeko i Eusebio Di Francesco (Foto: EPA-EFE)
Edin Džeko i Eusebio Di Francesco (Foto: EPA-EFE)
Bivši trener Rome Eusebio di Francesco rekao je za bh. napadača Edina Džeku da je najbolji igrač kojeg je ikad trenirao te se prisjetio nekih situacija iz ovog rimskog kluba, koje su ga na kraju koštale posla.

Roma je pod vodstvom ovog trenera uspjela doći do polufinala Lige prvaka 2018. godine gdje su ispali od Liverpoola, a ranije su izbacili Barcelonu tako što su ih na svom terenu pobijedili rezultatom 3:0.

Di Francesco se prisjetio da je ključna greška nakon te sezone bila pustiti Strootmana i Nainggolana da napuste klub, jer su bili izuzetno važni igraču u timu.

"Bili su to sjajni vezni igrači s fantastičnim tehničkim i mentalnim kvalitetima. Bilo mi je žao što sam prihvatio odlaske Nainggolana i Strootmana i zaista je bilo teško gledati ih kako odlaze. Bili su vrlo povezani s ostalim saigračima, moja produžena ruka, a sigurno mogu reći da su puno nedostajali Romi u drugoj sezoni", kaže on.

Nakon toga on je za bh. napadača Edina Džeku rekao da je najbolji igrač kojeg je ikada trenirao, a izabrao je i najboljeg saigrača te najtalentovanijeg igrača kojeg je sreo.

"Najbolji igrač kojeg sam trenirao je Edin Džeko. On je čisti talent. Montella je najbolji saigrač s kojim sam igrao u pogledu učinkovitosti, a Batistuta zbog svoje arogancije i sjajnog mentaliteta. Najtalentovaniji igrač kojeg sam trenirao je Totti, imao je impresivne tehničke i fizičke sposobnosti", otkrio je Di Francesco.

Di Francesco je u drugoj sezoni na klupi Rome dobio otkaz nakon niza loših rezultata, a poslije toga je kratko trenirao Sampdoriju s kojom se nije previše proslavio.