Potvrđeno za Klix.ba
62

Bivši reprezentativac BiH Dario Đumić pregovara sa Sarajevom, zainteresovan je za dolazak

D. Pajo
Đumić nikada nije igrao u našem nogometu (Foto: SV Sandhausen)
Đumić nikada nije igrao u našem nogometu (Foto: SV Sandhausen)
Fudbalski klub Sarajevo već je aktivno počeo sklapati igrački kadar za narednu sezonu, a igrač koji je u vrhu prioriteta je povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dario Đumić.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, predstavnici FK Sarajevo već su stupili u kontakt sa Đumićem, koji je prije nekoliko dana završio sezonu u popularnoj Cvajti sa Sandhausenom. Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, nogometaš je zainteresovan za dolazak na Koševo.

Ovaj iskusni stoper, koji je za reprezentaciju BiH upisao pet nastupa i postigao jedan pogodak, onaj protiv Belgije na Grbavici, uskoro će postati slobodan igrač pa bi ga Sarajevo moglo dovesti besplatno.

Međutim, Đumić ima ponuda i iz drugih krajeva Evrope, gdje je već igrao. Kako saznaje Klix.ba, za njegove usluge zainteresovani su klubovi iz nizozemske Eredivizije i Danske, gdje je stekao nogometno ime.

Trenutno FK Sarajevo i nogometaš pregovaraju oko igračeve plate, a ni sam Đumić ne bi imao ništa protiv da prvi put zaigra u našoj zemlji. Pregovori su u toku, a da li će doći do sklapanja dogovora, saznat ćemo veoma brzo.

Ovaj 31-godišnji stoper ima finansijski unosnije ponude iz Evrope, ali s obzirom na to da je prema Sarajevu oduvijek gajio simpatije, veoma je zainteresovan za prelazak na Koševo. Uslovi koje FK Sarajevo trenutno nudi su ispod onih koje su mu na stol stavile neke od ekipa iz Evrope, ali bi simpatije prema Bordo klubu mogle odigrati ključnu ulogu.

Đumić je tokom karijere u Nizozemskoj igrao za Twente, Utrecht i NEC Nijmegen, danski Brondby, Darmstadt, Dynamo Dresden i Sandhausen u Njemačkoj. Prošao je omladinske škole engleskog Norwicha i Brondbyja, a matična pozicija mu je stoper.