Renzi se oglasio
5

Bivši premijer Italije bijesan zbog transfera Vlahovića u Juventus: Ovo je kao dan žalosti

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši premijer Italije Matteo Renzi oglasio se o transferu Dušana Vlahovića iz Fiorentine u Juventus rekavši kako ne može vjerovati da njegov klub konstantno prodaje igrače Staroj dami i da je jako razočaran ovim potezom.

Renzi je bio predsjednik Vlade Italije 2014. godine i na tom mjestu je proveo dvije i po godine, a u premijersku fotelju je sjeo sa samo 39 godina.

"Pred kamerama sam pa ću se morati suzdržati da ne psujem... Ovo je kao dan žalosti u Firenci, a sjećam se, imao sam 15 godina kada je Baggio prodat Juventusu i kada smo svi išli na proteste u grad", rekao je Renzi i nastavio:

"Apsolutno sam bijesan! Zašto Fiorentina mora sve i uvijek da prodaje u Juventus? Makar ih prodajete u neki drugi klub..."

Podsjećamo, Vlahović je još od 2020. godine tražio mogućnost da pređe u Juventus i vjerovalo se da će taj transfer biti realizovan na ljeto 2022. godine, kada mu ostane samo godina ugovora, no kako se pojavio interes Arsenala koji je bio spreman platiti 70 miliona eura, tako su čelnici Stare dame morali poravnati ponudu i, na kraju će se ispotaviti, pod svaku cijenu dovesti srbijanskog napadača.