Saradnja s NK Azot
331

Bivši napadač Željezničara i Sarajeva Admir Raščić pokrenuo školu nogometa u Goraždu

Piše: E. A.
Admir Raščić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Admir Raščić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bh. nogometaš Admir Raščić svoje iskustvo i znanje stečeno tokom dugogodišnje profesionalne karijere odlučio je prenijeti na mlađe generacije. S prijateljem Almirom Tihićem u Vitkovićima kod Goražda pokrenuo je školu fudbala "PRO".

Bivši bh. reprezentativac i nekadašnji fudbaler Željezničara, Sarajeva, Olimpika i Borca, čiju karijeru su, uz ostalo, obilježili i internacionalni angažmani, odlučio se i u budućnosti posvetiti ovom sportu, ali kroz rad s najmlađima.

"Neko iskustvo koje sam stekao tokom 15 godina sportske karijere želim prenijeti na našu djecu koja su sigurno talentovana. Goražde je uvijek imalo talenata, samo to treba da se usmjeri na pravi način. Imam odličnu saradnju sa NK Azot, ljudi su nam ponudili da to radimo, dali nam sve na raspolaganje, a odlučili smo se i zbog terena koji je u odličnom stanju. To je veoma bitno ukoliko želite djecu nečemu naučiti", ističe Raščić.

I pored duge tradicije NK Azot, u Vitkovićima već duže vrijeme nema škole fudbala, a interesovanje je veliko, što je motiv više za osnivanje škole.

Također, izvjesna je i saradnja s NK Azot kroz formiranje omladinskih selekcija koje ovaj klub proteklih godina nije imao.

"Dolazi do reorganizacije druge lige i jedan od uslova je da svaki klub mora imati omladinsku selekciju, kadete i juniore, ja ću biti taj koji je zadužen za ovaj dio, da treniram i nadgledam treninge. Naravno da već uživam u tome", ističe Raščić.

U Školi fudbala će uz Raščića s djecom raditi i njegov kolega Almir Tihić, a u slučaju potrebe bit će angažovani i dodatni treneri koji će raditi po identičnom planu i programu.

"Dobrodošle su i djevojčice, ja bih iskreno volio da oformimo jedan poseban tim, ali zavisi od interesovanja, u svakom slučaju vrata naše škole su otvorena", ističe poznati fudbaler.

U školu fudbala "PRO" mogu se upisati dječaci i djevojčice uzrasta od 5 do 13 godina.