Čudna izjava
13

Bivši menadžer se već oprostio od Schumachera: Da nisam to uradio, poludio bih

Klix.ba
Schumacher i Weber (Foto: EPA-EFE)
Schumacher i Weber (Foto: EPA-EFE)
Bivši menadžer nekadašnjeg prvaka Formule 1 Michaela Schumachera Willi Weber pomalo iznenađujuće rekao je da se već pomirio sa situacijom u kojoj se ovaj vozač nalazi te se iz njegove izjave da naslutiti da trenutno stanje Nijemca nije nimalo dobro.

Schumacher je 2013. godine na skijanju doživio tešku povredu glave, a od tada je o njegovom stanju poznato malo. Nedavno je objavljena informacija da je njegova porodica kupila imanje vrijedno 30 miliona eura te da će rehabilitacija biti nastavljena u Španiji, no prema izjavama bivšeg menadžera, čini se da Šumi nije u najboljem stanju.

Iako su fanovi očekivali bolje vijesti, Weber je rekao da je već zatvorio poglavlje nad Michaelom i da je to morao uraditi, jer bi u suprotnom poludio.

"Zatvorio sam poglavlje nad Michaelom nakon dugog perioda oplakivanja. Da nisam, poludio bih. Proveli smo najljepše i najuspješnije vrijeme zajedno, puno smo toga prošli za 20 godina. Bio mi je dobar i vjeran prijatelj", dodao je Weber.

Da li je Weber ovim želio reći nešto novo za sada nije poznato, a još je manje poznato precizno zdravstveno stanje u kojem se nekadašnji prvak Formule 1 i jedan od najboljih vozača u historiji nalazi.