|

Bivši kapiten japanske nogometne reprezentacije u posjeti BiH

Bivši kapiten japanske nogometne reprezentacije u posjeti BiH
0
F
FENA
14.2.2014. u 15:13
4
komentara
0

dijeljenja
Bivši kapiten japanske nogometne reprezentacije u posjeti BiH Cunejasu Mijamoto (Foto: AFP)
Bivši kapiten japanske nogometne reprezentacije Cunejasu Mijamoto od 17. do 21. februara posjetit će Sarajevo i Mostar.
U toku boravka sastat će se s predstavnicima vlada i sportskih organizacija, a posjetit će i nogometne klubove s kojima će sagledati mogućnost organizovanja nogometne akademije, najavljeno je Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA).

Zajedno s predstavnicima JICA-e posjetit će i Mostarsku gimnaziju, jednu od ustanova u Bosni i Hercegovini koja je dobila donaciju Vlade Japana.

Poslije šesnaestogodišnje karijere, bivši kapiten Plavih samuraja Mijamoto (37) upisao je i diplomirao FIFA Master akademiju, gdje je stekao sveobuhvatno znanje za društvene, ekonomske i pravne dimenzije nogometa.

Cilj posjete Mijamota je da sagleda trenutnu situaciju u nogometu u Bosni i Hercegovini i procijeni mogućnosti realizacije njegovog diplomskog projekta FIFA Master akademije, odnosno osnivanje akademije koja bi promovirala nogomet ne samo kao sport, već i kao edukativno sredstvo koje ohrabruje društvenu solidarnost, fair-play i uzajamno poštivanje.

Mijamoto će ujedno prisustvovati i ceremoniji primopredaje PC računara, doniranih Mostarskoj gimnaziji od Vlade Japana a u okviru projekta "Modernizacije nastavnog plana i programa Informatike II" koji implementira JICA.

Bivši japanski reprezentativac 20. februara će održati čas nogometa za učenike gimnazije, gdje će zajedno s bivšim reprezentativcima Bosne i Hercegovine Elvirom Bolićem, Vedinom Musićem, Sašom Papcem i Muhamedom Konjićem, podijeliti svoje nogometno umijeće i zanimljive priče iz njegove bogate karijere, navodi se u saopćenju Japanske agencije za međunarodnu saradnju.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...