Ogorčen na sud
1

Bivši Juventusov napadač Iaquinta objavio tlocrt zatvora: Moj otac je u opasnosti

N. K.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nekadašnji Juventusov napadač Vincenzo Iaquinta zabrinut je zbog svog oca koji se nalazi u zatvoru jer je osuđen na 19 godina zbog povezanosti s mafijom.

"Moj otac je u zatvoru, ovdje je ćelija. Kako držati sigurnosnu distancu zbog koronavirusa?", napisao je na Instagramu zabrinuti Iaquinta koji i dalje vjeruje kako je njegov otac nevin.

Vincenzo Iaquinta (Foto: EPA-EFE)
Vincenzo Iaquinta (Foto: EPA-EFE)

Nekadašnji Juventusov igrač je objavio tlocrt zatvora i ćelije njegovog oca te direktno pisao premijeru Giuseppeu Conteu i ministru pravosuđa Alfonsu Bonafedeu.

Inače, otac svjetskog prvaka se od prije 14 godina nalazi u zatvoru Vogheri, gdje izdržava kaznu koja bi mogla ispasti i doživotna, s obzirom na to da ima 70 godina.

Iako je i Iaquinta bio optužen za kršenje zakona o oružju, žalio se i dobio novu presudu kojom je oslobođen krivice.

"Moj otac je nevino osuđen. Uništili su mi život. Patimo i ja i moja porodica, a niko od nas pojma nema ni šta je uopšte mafija. Žalite se, tugujete što ne smijete iz kuće kad hoćete i gdje god hoćete, zamislite kako je onima koju si nevini bačeni iza rešetaka. Vi možete jesti i piti šta hoćete i kad god hoćete, možete paziti na sebe i svoje najmilije. Prije nego se opet počnete žaliti da vam je teško i kako vam je već dosta kauča i Netflixa, razmislite koliko ste zapravo sretni. Giuseppe Iaquinta je nevin!", dodao je Iaquinta.