Nakon saobraćajne nesreće
33

Bivši igrač Reala i dalje u kritičnom stanju, njegov sin objavio dirljivu fotografiju

H. H.
Fredy Rincon se liječi u klinici Imbanaco u Caliju (Foto: Twitter)
Fredy Rincon se liječi u klinici Imbanaco u Caliju (Foto: Twitter)
Bivši nogometaš Real Madrida i reprezentativac Kolumbije Freddy Rincon i dalje je u kritičnom stanju nakon što je u ponedjeljak doživio saobraćajnu nesreću, a njegov sin Sebastian podijelio je dirljivu sliku iz bolnice.

Rincon je zadobio teške povrede glave nakon što se njegov automobil sudario s autobusom u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima u rodnoj Kolumbiji, a kasnije je podvrgnut operaciji.

Potvrđeno je da je on vozio, a u sudaru su povrijeđena i četiri putnika, kao i vozač autobusa, koji je također primljen u bolnicu s povredama, uključujući i prijelom noge.

Njegov sin Sebastian Rincon koji je i sam profesionalni nogometaš i igra za argentinski klub Barrascas Central na Instagramu je podijelio dirljivu sliku kako drži očevu ruku uz krevet.

"Ovdje čvrsto stojimo stari moj", napisao je 28-godišnjak uz svoju objavu.

Fredy Rincon se liječi u klinici Imbanaco u Caliju, koja se nalazi jugozapadno od glavnog grada Bogote.

Rincon (55) jedna je od najvećih legendi kolumbijskog nogometa, a od 1995. do 1997. godine igrao je za Real Madrid.

Proslavljeni kolumbijski reprezentativac, koji je za nacionalni tim odigrao 84 utakmice, postao je prvi igrač ikada iz ove zemlje koji je zaigrao za slavni Real Madrid. U Realu je odigrao 21 utakmicu, a igrao je još za Napoli, Palmeiras, Corinthians, Santos, Cruzeiro, Americu de Cali, Santa Fe i matični Atletico iz Buenaventure, svog rodnog grada.