Belfast
0

Bivši igrač Manchester Uniteda i Newcastlea bankrotirao

Totalsport
Keith Gillespie (Foto: PA)
Keith Gillespie (Foto: PA)
Visoki sud u Belfastu javno je obznanio da je bivši desnokrilni nogometaš Manchester Uniteda, Newcastlea i bivši sjevernoirski reprezentativac Keith Gillespie (35), bankrotirao.

Porezna služba potvrdila je da je provela postupak zapljene protiv Gillespieja zbog njegovog poreznog duga, iako zasad nije tačno poznato kolika je visina tog duga.

Gillespie je četvrti na vječnoj listi igrača s najvećim brojem nastupa za sjevernoirsku reprezentaciju (86). Debitirao je u nacionalnom dresu u septembru 1994, a posljednju je utakmicu odigrao u novembru 2008. protiv Mađarske.

Karijeru je Gillespie započeo u Manchester Unitedu 1993. godine, a bio je članom ekipe “crvenih vragova” koja je 1992. godine osvojila FA Challenge Cup (za igrače do 18 godina). U toj je ekipi grao uz velikane poput Ryana Giggsa, Paula Scholesa, Davida Beckhama i Garyja Nevillea.

U redove Newcastlea prešao je u januaru 1995. kao dio transfera u kojem je Andy Cole stigao na Old Trafford. Kasnije je još između ostalih branio boje Blackburna, Wigana i Leicestera, a prošlu je sezonu odradio u redovima Glentorana.