Finansijski problemi
190

Bivši Džekin saigrač nakon izlaska iz zatvora morao prodati vilu za 1,75 miliona funti

D. P.
Johnson je odslužio trogodišnju zatvorsku kaznu (Foto: Twitter)
Johnson je odslužio trogodišnju zatvorsku kaznu (Foto: Twitter)
Bivši reprezentativac Engleske Adam Johnson suočio se s finansijskim problemima zbog kojih je morao prodati svoju luksuznu vilu za 1,75 miliona funti.

Johnson je na vrhuncu morao prekinuti svoju karijeru zbog sramotnog poteza kojeg je uradio i zbog kojeg je završio u zatvoru.

Nekadašnji krilni nogometaš Manchester Cityja odslužio je tri godine zatvorske kazne zbog seksualnog odnosa s maloljetnicom iako je znao da djevojčica ima 15 godina. S njom se upoznao kada je imala 14 godina, a zatvorska kazna mu je prepolovljena sa šest na tri godine.

Nakon izlaska iz zatvora posvetio se privatnom biznisu i nije se vratio nogometu. Pokrenuo je kompaniju Adam Johnson Promotions, ali je firma u posljednjem periodu dospjela u finansijske probleme i bivši nogometaš je morao prodati luksuznu vilu.

Neisplaćeni računi firme su bili 500.000 funti, a britanski mediji navode da je upravo to razlog zbog kojeg je Johnson prodao luksuznu vilu s osam spavaćih soba.

Bivši igrač, koji je upisao 12 nastupa za reprezentaciju Engleske, prodao je vilu u Durhamu za 1,75 miliona funti, na čemu je zaradio skoro 1,3 milion jer je vilu kupio 2010. godine i sve to ga je koštalo oko 400.000 funti.

Jonson je svog oca Davea zaposlio kao direktora kompanije. Upravo Davea su britanski mediji pitali da li će novac od vile ići za pokrivanje računa kompanije, a on je odgovorio da to još uvijek nije poznato dok se ne donese konačna sudijska odluka.

Podsjetimo, Johnson je svojevremeno važio za jednog od najperspektivnijih igrača Premier lige. Karijeru je počeo u Middlesbroughu, a igrao je za Leeds i Watford prije "zlatnog perioda" u Manchester Cityju gdje je dijelio svlačionicu s Edinom Džekom. Karijeru je okončao u Sunderlandu gdje je igrao do odlaska u zatvor.