Povratnici u nemilosti
5

Bivši član FK Sarajevo opisao torturu u Srbiji: Sobe su prepune buba i ima tragova krvi

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Srbijanski nogometaš i bivši igrač FK Sarajevo - Aladin Đakovac, opisao je haos koji vlada u Srbiji nakon što je država usljed širenja koronavirusa odlučila uvesti vanredno stanje te je rekao da situacija uopšte nije pod kontrolom kao što to pokušavaju predstaviti.

Đakovac je trenutno član portugalske Madeire, a kako se tamošnje prvenstvo također odgodilo zbog širenja koronavirusa, odlučio se vratiti u rodnu Srbiju gdje je, kako kaže, doživio niz neugodnosti.

Svoje iskustvo podijelio je na Facebooku:

"Privatni centar Subotica. Tortura nad građanima Srbije. Izvedeni smo s aerodroma u Beogradu sinoć prije ponoći, odvezeni smo u Suboticu bez ikakvog objašnjenja, dok su nam govorili da idemo u hotel do isteka policijskog sata. Odrađene su preventivne mjere, niko od građana nije imao simptome, i onda smo smješteni u sobe s po 15-ak osoba u sobi, prepune buba, bez kupatila, i s toaletima gdje se nalaze i tragovi krvi. Jesu li to preventivne mjere zaštite gdje će i jedan zaraziti ostalih 14, a ostalih 14 narednih 50 koji su u centru ili zastrašivanje građana da se vraćaju u svoju zemlju? Dok su Beograđani ostali u hotelu u Beogradu, ovdje se radi o građanima Srbije koji ne žive u Beogradu", objavio je Đakovac.

Đakovac je 2011. godine došao u FK Sarajevo, ali se na Koševu nije uspio izboriti za minutažu, pa je ubrzo napustio klub. Poslije je igrao za Famos, a onda se vratio u Srbiju gdje je potpisao za Slogu iz Kraljeva.

Kasnije je još igrao za Josanicu, Dinamo iz Vranja, Metalurg, Lovcen, Temnic i trenutno je član portugalskog União Madeira.