Miralem Pjanić
0

"Bilo je važno startati pobjedom"

Totalsport
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Iako kroz utakmice Le Championnata ne djeluju previše uvjerljivo (pobjeda, po dva remija i poraza) nogometaši Lyona pokazali su pobjedničko lice u prvoj utakmici grupe B Lige prvaka u kojoj su savladali Schalke 1-0.

Njemački klub ponovno je izgledao blijedo, pa je sedmerostruki francuski prvak profitirao golom Michela Bastosa iz 21. minute. Bio je to jedan od pet udaraca u okvir Schalkeovog gola. Sastav iz Gelsenkirchena tek je dva puta zaprijetio mreži Huga Llorisa.

"Zadovoljni smo ostvarenom pobjedom. Iako nismo stvorili velik broj prilika za postizanje pogotka, znali smo da ćemo ga postići. Automatizam u našoj igri stići će kako budemo nizali utakmice, ali i iz ove se mogu izvući neke pozitivne stvari kao što je posjed lopte. Bilo je važno startati pobjedom", kazao je Miralem Pjanić, bosanskohercegovački reprezentativac Lyona koji je odigrao kompletnu utakmicu na Gerlandu.

Inače, posjed lopte iznosio je 61 posto u korist domaćina što se djelimično može zahvaliti i isključenju Höwedesa. Crveni karton mu je u 38. minuti pokazao hrvatski sudija Ivan Bebek.