Bitka počinje
1.1k

Bilino Polje spremno za spektakl i traži pobjedu, Grčka mora pasti

Piše: D. B.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji domaćin reprezentaciji Grčke, a na ovoj izuzetno važnoj utakmici naši Zmajevi će imati veliku podršku.

Kao što je već poznato, za ovu utakmicu vlada veliko interesovanje, pa su ulaznice rasprodane već prvog dana prodaje. Kako to obično bude, pojavile su se i na crnom tržištu te je njihova cijena dostizala i 120 KM, dok je na dan utakmice primjera radi ulaznica za zapad koštala 170 KM. Bilo je onih koji su izdvojili novac samo kako bi večeras bili dio spektakla na stadionu Bilino Polje. Doslovno, danas se u Zenici tražila ulaznica više.

Kapije stadiona su otvorene nekoliko sati ranije, nakon čega su uprkos jakom suncu i vrućini počeli pristizati prvi navijači kako bi zauzeli što bolju poziciju na tribinama.

U izjavama za portal Klix.ba su naši navijači, koji su u Zenicu stigli širom BiH i dijaspore, izrazili optimizam i vjeru u pobjedu, a većina je prognozirala trijumg s dva gola razlike. Najveće uzdanice su kapiten Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Također, navijači su obećali odličnu atmosferu na ispunjenom Bilinom Polju, a to su pokazali i prilikom svog dolaska na stadion, posebno najveće grupe poput BH Fanaticosa, Ljutih Krajišnika i BH Legiona.

Recimo i da je Nogometni savez BiH pripremio posebnu koreografiju, zastavice koje su čekale na stolici svakog navijača. Osim toga, krovna kuća bh. nogometa je osigurala i besplatne sendviče i vodu za postače, koji će se moći poslužiti na nekoliko štandova postavljenih na tribinama.

Na Bilinom Polju je sve spremno za spektakl, a navijači su aplauzom i ovacijama pozdravili Zmajeve nakon njihovog prvog večerašnjeg izlaska na teren. Očekuje se da će Bilino Polje biti ispunjeno do posljednjeg mjesta.

Situacija na tabeli je jasna, Belgija je prva s 13 bodova, Grci su drugoplasirani sa 11, a BiH treća sa 10 bodova. Po četiri boda imaju autsajderi Kipar i Estonija, dok otpisani Gibraltar nema nijedan bod. Računica je jasna, večeras nikako ne smijemo izgubiti, jer nas čekaju tri gostovanja i jedna domaća utakmica do kraja kvalifikacija.

Kako izgledaju tribine prije utakmice, pogledajte u našoj galeriji.