Nogomet
0

Bild: Hoće li ćevapi-os spasiti HSV?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
"HSV je jedina nada na koju se hamburški nogometni Bundesligaš može osloniti u borbi za opstanak", konstatirali su u zanimljivom tekstu Bildovi reporteri.

On se odnosi na novu okosnicu tima, koju čine novopridošli srbijanski stoper Slobodan Rajković (stigao za 2 miliona eura), također novopridošli hrvatski veznjak Ivo Iličević (4 miliona) i hrvatski starosjedilac u napadu Mladen Petrić. Osovinu po linijama Bild je prozvao ćevapčići-os.

"Srbija i Hrvatska. Poznate po dobrim nogometašima, lijepim ženama i ukusnim rolicama od mljevenog mesa. "Ići" su sasvim zavladali HSV-om", navodi se također u tekstu.

Trener Michael Oenning o svojoj je novoj balkanskoj osovini kazao:

"Jaka, uigrana os uvijek je bila i bit će bitna za svaku ekipu. Važno je da se u njihovu odnosu postigne automatizam."

Rajković je debitirao u prošlom kolu i zabio gol u domaćem porazu (4-3) od Kölna. Iličević će s debijem pričekati jer mora odraditi četiri utakmice suspenzije zbog crvenog kartona pri svom posljednjem nastupu za Kaiserslautern, domaćem porazu (3-0) od Bayerna.

"Iličević je brz, agilan i opasan po gol. Mogao bi nam biti od velike pomoći", rekao je trener o svom posljednjem i najskupljem ovoljetnom pojačanju.

"Ivo je igrač izuzetnog potencijala. Znam to jer sam ga dobro upoznao na reprezentativnim akcijama", rekao je o svom novom saigraču Petrić.