Podiže formu
493

Bild: Duljević bi mogao postati nova zvijezda Dynamo Dresdena

Piše: K. H.
Haris Duljević
Haris Duljević
Njemački Bild napravio je analizu pojačanja Dynamo Dresdena koja su u toku ljetnog prelaznog roka stigla u klub, a posebnu pažnju dobio je Haris Duljević koji je kao slobodan nogometaš stigao u Njemačku.

Podsjećamo, Duljević je prošlu sezonu nosio dres Sarajeva, a nakon što mu je istekao ugovor s Bordo timom, pored brojnih ponuda koje je imao odlučio je karijeru nastaviti u 2. Bundesligi te pojačati ekipu Dynamo Dresdena.

Iako je na samom početku imao problema sa fizičkom spremom i navikavanjem na novu sredinu, Duljević se već sada pokazao kao veliko pojačanje za ovu njemačku ekipu što je Bild istakao u svom tekstu.

"Reprezentativac Bosne i Hercegovine mogao bi postati nova zvijezda ekipe Dynamo Dresdena nakon problema koje je imao kada je tek stigao u klub. Još uvijek nije 100 posto spreman, pokazao je svoje kvalitete u šest odigranih utakmica u 2. Bundesligi", stoji u tekstu uglednog Bilda.

Podsjećamo, Duljević je ispunio očekivanja navijača Bosne i Hercegovine nakon meča protiv Belgije u kojem je odigrao svih 90 minuta, a minutažu je dobio i u posljednjem meču protiv Estonije u kojoj su Zmajevi upisali pobjedu rezultatom 2:1.