Očekuje poziv selektora
136

Bilbija: Dobili smo najtežeg protivnika, ali bez velikog rezultata ne možemo na Euro

D. B.
Nemanja Bilbija (Foto: T. S./Klix.ba)
Nemanja Bilbija (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH danas je saznala protivnika u polufinalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, a bh. reprezentativac Nemanja Bilbija vjeruje da Zmajevi imaju šanse da odu na svoje drugo veliko takmičenje.

Žrijebom je odlučeno da će pretposljednja prepreka Zmajevima za Euro biti snažna Ukrajina 21. marta u Zenici.

"Protivnik je zaista jak, najjači kojeg smo mogli dobiti. Ukrajina je bila blizu da ode na Euro i kroz kvalifikacije. U martu moramo biti veoma spremni da odigramo dobro kako bismo prošli u finale", izjavio je Bilbija za portal Klix.ba.

Uprkos teškoj situaciji u kojoj se nalazi i neimpresivnim igrama u posljednje vrijeme, šanse za konačni uspjeh ipak postoje.

"Šanse imamo, igramo pred svojom publikom i moramo napraviti iskorak za plasman na Euro. Bez velikog rezultata se ne možemo ni nadati odlasku na veliko takmičenje", jasan je bio napadač Zrinjskog.

Prema njegovom mišljenju, upravo bi plasman na Evropsko prvenstvo pomogao reprezentaciji da izađe iz lošeg perioda te da krene putem uspjeha.

"Promjene možemo očekivati ako uspijemo otići na Euro, veliko takmičenje nosi i draž i promjene. Ipak, i u tom slučaju nam je potrebno zajedništvo za bolju budućnost", smatra Bilbija.

On očekuje da će se naći na spisku selektora Save Miloševića, koji je nedavno najavio promjene u timu.

"Naravno, očekujem poziv. U kvalifikacijama sam bio uz tim, imao sam svoju ulogu i počeo sam utakmicu protiv Lihtenštajna u Zenici. Mislim da zaslužujem poziv, ali šta god se dogodi, prihvatit ću odluku selektora. Cilj mi je da svojim iskustvom dam doprinos kako bismo napravili nešto više", poručio je ponajbolji nogometaš Premijer lige BiH.

U finalu baraža bi Zmajevi igrali protiv boljeg iz duela Island - Izrael.

"Prvo moramo proći Ukrajinu, nakon toga će nam biti lakše ko god nam bude protivnik u finalu. Otvara nam se velika šansa za iskorak i veliko takmičenje kao što je Euro", završio je Bilbija.