Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Aksi, pa ti opet porediš Hrvatsku i BiH. Ja uopće ne pišem o tome. Nema spora da je Hrvatska uspejšnija i to mnogo uspejšnija. Ja ti govorim o činjenici da to mjesto nije potvrđeno niti na jednom većem takmičenju u zadnjih 12 godina. Niti na jednom. I napisao sam ti omjere pobjeda, poraza i neodlučenih rezultata na tim takmičenjima. Ne misliš valjda da je zaista Hrvatska bolja od Brazila u nogometu a sudeći po tablici FIFE tako ispada i sad zamisli recimo neki baraža i Hrvatska ide u \"jači\" šešir a Brazil u slabiji. Logično? Ne, nego smiješno. Objasnio sam ti na primjeru Grčke. Bili bolji od vas u kvalifikacijama, ušli među 8 na EP 2012, a iza vas na tablici FIFE. Logično? Meni nije. Nisam pametniji od FIFE ali vidim kakva je to organizacija. Korupcija dokazana prilikom odabira domaćina nekoliko SP-a. Sudac koji je uništio BiH u Parizu protiv Platinijeve Francuske za nagradu sudi EP 2012. Itd, itd,, sjeti se samo Irske protiv Francuske.
Ok švabo, ti si pametniji od FIFE, tj nisi, FIFA obožava malu hrvatsku i poklanja joj bodove ispod stola kako nebi ispali iz top 10 a vama krade bodove, ma sram ih bilo. Probaj negdje pronaći zadnjih 60ak utakmica BIH i usporedi ih sa ovima Zadnjih 64 službene utkmice 42 pobjede i 7 poraza. Tj pokušaj pronaći jednu reprezentaciju koja je izvan top 10 a da ima ovakav skor u zadnjih 64 utamice (uzeo sam Bilićevu eru) i onda ću reći da je ta repka zaslužila biti ispred nas.
Pa i Isus je bijo \"obrezan\" tupane:)
\"Hrvat\"(vjerojatno iz neke BiH pripizdine gdje su nedavno uveli internet) \"Obrezanko tupavi\", hehhehehehehe. To je sve što tvoj \"veliki \" intelekt može? naravno, kad te ubodem argumentima a ti nemaš kontraargumenata onda počinju vrijeđanja. Klasična matrica ponašanja praznoglavaca poput tebe. Toliko si primitivan da vrijeđaš ljude koje cijeli svijet u Londonu ovih dana gleda za čija takmičenja je prodano 2,5 milijuna ulaznica. Sram te bilo bijedo ljudska.
pati glupa bosančino. ni ovaj put nećete na veliko natjecanje. hrvatska je za vas sa druge planete u nogometu. idi tamo sjedi i igraj odbojku, obrezanko tupavi
Dakle, nije ovdje riječ o povjesti reprezentacije Hrvatske nego ja govorim o zadnjih par godina. SP 2006 ispadanje u skupini, EP prolaz među 8 ali samo u Europi, SP 2010 vas nije bilo, EP 2012 ispadanje u skupini, dakle niste ušli među 8 u Europi. O tome ja govorim. Bugojanac je vidio da Hrvatska nije za 10 najboljih, morao je pokriti debakl sa izborom domaćinstva za EP 2012 i smišljeno su birali lakše protivnike u prijateljskim tekmama sa ciljem zadržavanja renkinga. U skupini za SP 2010 ste bili treći a za EP 2012 drugi iza Grka a ispred njih ste na ljestvici a Grci ušli među 8.
Ma nisu to jaki argumenti. Ja sam ti naveo druge argumente, koji otkrivaju malo drugačiju sliku. Plasman na velika takmičenja da, ali rezultati tamo u zadnjih nekoliko godina uopće ne potvrđuju stalno mjesto među prvih deset. Ni po čemu. O tome ja tebi govorim. Ti stalno porediš BiH i Hrvatsku a ja ti želim reći da je taj plasman nategnut, traje već par godina a zvanična takmičenja govore sasvim nešto drugo.
@Švabo rekao si da nije realno da smo mi 9a repka svijeta, ja sam naveo argumente po kojima je to realno al meni nije realno da ste vi 30a. Tj po dosadšnjim rezultatima smo zaslužili biti i više od 20 mjesta razlike po mom mišljenju ali mislim da EUFA ima fer izračune, jedino nerealno je trenutno uspoređivat brazil i američke reprezentacije pošto su europske repke napredovale jer je tek završilo euru, ali tu su hr i bih jednaki jer se oboje natječu u europi. Što se tiće slijedećih kvalifikacija dajem bosni veće šanse za prolazak dalje jer imate izrazito laganu skupinu a mi izrazito tešku, vjerojatno najtežu skupinu na svijetu smo dobili al to ne znaći da ste bolji od nas, naprotiv. Nekad i sreća igra veliku ulogu.
Na tih sedam takmičenja bilans Hrvatske je: 12 pobjeda(od toga u Francuskoj 5), 10 poraza i 5 neodlučenih. Dakle, kad izbijemo 1998 i generaciju koja nije nogometno školovana u Hrvatskoj rezultat i nije baš nešto posebno 7 pobjeda, 8 poraza i 5 neodlučenih ili 4 ispadanja u skupini i 2 prolaza kroz skupinu. Sad ćeš ti meni opet a što smo mi uradili ? Mi nismo ništa ali se niti ne kurčimo za razliku od Hrvatske koja na neku foru ostvaruje ovaj plasman među 10 prvih u FIFA plasmanu. Ne misliš zaista da je Hrvatska bolja od Brazila, Francuske, Meksika, Grčke, Švedske, itd.........
Nigdje ja nisam rekao kako su rezultati BiH u nogometu veći od rezultata Hrvatske(doduše ta reprezentacija je na neki način i naša reprezentacija glede na broj ukradenih igrača iz BiH koji igraju za Hrvatsku), tako da ćeš morati na \"popravni\". Pročitaj još jednom. Nisam želio u prošlom baražu susret BiH-Hrvatska zbog političkih konotacija i mogućih implikacija, ali danas mi je, kad pročitam tvoje bahato razmišljanje žao što se nismo susreli u studenom prošle godine. Uostalom živi bili pa uskoro vidjeli kako će se stvari u kvalifikacijama rasplesti. A ja ću zapamtiti tvoj nick name pa kad se sve završi ćemo podvući refu. Važi?
Aksi, a po kojoj si ti logici i gdje pročitao da sam ja poredio reprezentaciju moje i tvoje države sa reprezentacijom meni i tebi susjedne države? Ja sam pisao nešto sasvim drugo, a tvoj problem je što premalo pozorno pročitaš, nego odmah k\'o klen grizeš trešnju. Nego, blago meni, još jednom pročitaj ono što sam ja napisao, pa me onda prozivaj.
Normala hrvati uvjek kada igraju protiv katolickih prijateljski zemalja poput Spanije Italije uvjek ocekujte dobru partiju malih hrvata. Zbog jednostavnog razloga sto ih katolicka velika braca pustaju malo. E papina skola je to sine:)
Međusobni omjeri BiH - Hrvatska Hrvatska 4 0 0 4 6:14
Evo još malo usporedbi: Hrvatska: 214 utakmica - 112 -pobjeda, 40 poraza BIH: 149 utakmica - 53 pobjede - 62 poraza I po kojoj si ti logici umislio da bi trebali biti ispred nas? Zato jer smo mi izgubili zadnju prijateljsku utakmicu a vo dobili slabašni Vels?
@Švabo 7 od 9 velikih natjecanja što je uspjelo manje od 10 repki u svijetu, Bih 0 od 9 velikih natjcanja a tamo bodovi vrijede kud i kamo više od prijateljskih utakmica koji su vaše jedine natjecatljeske. Uz to u zadnjih 64 službene utkmice 42 pobjede i samo 7 poraza. Tukli: 4 puta Talijane, 3 puta Njemce, 3 puta Engleze, 2 puta Francuze, 2 puta jednom Nizozemce Španjolce,jednom Argentince.. Ni meni nije jasna jedna stvar u ovoj statistci po kojoj logici je BIH na visokom 30om mjestu a nema vas na nogometnoj karti europe i svjeta a najveći nogometni uspjeh vam je poraz hrvatske protiv turske. Jel sad malo jasnije?