Konačna odluka UEFA-e
0

BiH i Portugal će igrati na stadionu Bilino Polje u Zenici

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Nadležna tijela UEFA-e odlučila su da se utakmica baraža između reprezentacija BiH i Portugala igra na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Iako su ranije neki mediji objavlili da će se prva utakmica baraža između reprezentacije BiH i Portugala igrati u Zenici, to ipak nije bilo sigurno, jer se konačna odluka o tome očekivala od inspektora UEFA-e i FIFA-e.

Odmah nakon izvlačenja parova baraža u Krakowu za odlazak na EURO 2012. godine, u kojem će BiH igrati s Portugalom, uslijedile su velike polemike o tome gdje će bh. tim ugostiti izuzetno snažnog i zahtjevnog protivnika. Portugalci su se žalili na teren u Zenici, koji je bio oštećen nakon utakmica mlade i A reprezentacije BiH. Iako su dobili garancije da će teren za baraž biti u odličnom stanju te nakon što je i uprava Čelika odlučila da ne igra utakmice na svom stadionu kako bi se sačuvao travnjak, Portugalci nisu bili zadovoljni. Stoga su inspektori FIFA-e i UEFA-e stigli u BiH kako bi izvršili inspekciju stadiona Bilino Polje u Zenici i Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

Inspektori su nakon toga donijeli konačnu odluku o mjestu odigravanja prve utakmice baraža, a to je Bilino Polje. BiH će s Portugalom igrati 11. novembra.