Nogomet
2

BiH domaćin sportskim novinarima iz regije

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Asocijacija sportskih novinara Federacije BiH, koja djeluje u sklopu Društva novinara BiH, tokom predstojećeg vikenda (25.-27. oktobra) organizuje malonogometni turnir novinara Jugoistočne Evrope.

Riječ je o tradicionalnom takmičenju novinara iz zemalja regije, a zahvaljujući angažmanu ASNFBiH, naša zemlja je prvi put dobila domaćinstvo. Do sada su domaćinstva pripadala Crnoj Gori, Bugarskoj i Rumuniji.

"Nakon nekoliko decenija, novinarsko udruženje iz BiH je obnovilo članstvo u Međunarodnoj asocijaciji sportskih novinara (AIPS), što je preduslov za organizovanje ovakvih manifestacija. AIPS Europe je prepoznao naš rad, te nam, kao nagradu, povjerio organizaciju regionalnog takmičenja", saopšteno je iz Asocijacije sportskih novinara Federacije BiH.

Poziv za učešće na turniru u Sarajevu dobile su selekcije Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske te Bosne i Hercegovine. Ekipa BiH sastavljena je od sportskih novinara iz svih dijelova naše zemlje.

"Pored malonogometnog turnira susreti sportskih novinara imat će i svoj edukativni dio, odnosno seminar o temi: Sportisti i sportski radnici u borbi protiv huliganizma i nasilja na sportskih terenima u BiH. Riječ je o vrlo aktuelnoj temi, s obzirom na česte incidente kojima svjedočimo na sportskim terenima u BiH", najavljuju iz Asocijacije sportskih novinara.