Nogomet
153

Bičakčić i Kolašinac: Srce je reklo "Bosna i Hercegovina"

Klix.ba
Ermin Bičakčić
Ermin Bičakčić
U ranom djetinjstvu je Ermin Bičakčić bježeći od rata zajedno sa svojim roditeljima napustio rodni Zvornik i preselio u Njemačku.

Tamo je odrastao, počeo igrati fudabl, te upisao prve profesionalne minute u Bundesligi. Ipak, nakon igranja za omladinske selekcije Njemačke, odlučio je promijeniti sportsko državljanstvo i postati reprezentativac Bosne i Hercegovine.

"Činjenica je da postoji veza sa Njemačkom. Ipak sam tu odrastao i igrao za omladinske selekcije. Ipak znam odakle su moji korijeni, pa je srce odlučilo da igram za Bosnu i Hercegovinu, iako je odluka bila itekako teška", rekao je u razgovoru za njemački Südwestrundfunk Ermin Bičakčić koji danas nastupa za Hoffenheim.

Za dres Bosne i Hercegovine nakon što je nosio njemački odlučio se i Sead Kolašinac. On je za razliku od Bičakčića rođen u Njemačkoj, dok porijeklo vuče iz Hercegovine.

“Presretan sam što sam igrajući za Bosnu i Hercegovinu nastupio na Svjetskom prvenstvu što je san svakoga igrača i jedinstvena prilika u karijeri", prokomentarisao je Kolašinac.