{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH Telecom i NSBiH potpisali ugovor o sponzorstvu

3.8.2012. u 13:57
1
14
BH Telecom i NSBiH potpisali ugovor o sponzorstvu
1
Na konferenciji za medije održanoj u Hotelu Europa u Sarajevu svečano je potpisan ugovor o sponzorstvu između kompanije BH Telecom i Nogometnog saveza BiH.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Ugovor podrazumijeva sponzoriranje Premijer lige BiH, A reprezentacije i mladog državnog tima. Sponzorstvo Premijer lige će trajati dvije sezone, dok će reprezentacija biti sponzorirana do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Ovaj ugovor ima veliki značaj za Premijer ligu, jer je to prvi ugovor ove vrste i osigurat će mnogobrojne pogodnosti za bh. klubove i reprezentaciju. Drago nam je da je desetogodišnja saradnja sa BH Telecomom nastavljena i na ovakav način", izjavio je generalni sekretar NS BiH Jasmin Baković.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Nakon Bakovića, zadovoljstvo potpisanim ugovorom o sponzorstvu izrazio je Nedžad Rašidbegović, generalni direktor BH Telecoma.

"Zadovoljni smo što je prethodni trogodišnji ugovor ispunjen i što je reprezentacija postigla dobre rezultate. U jednom trenutku je sa 69. mjesta 'skočila' na 19. Drago nam je što je BH Telecom dao svoj doprinos. Ugovor sa reprezentacijom je naš vitalni interes, a ideja o sponzorstvu Premijer lige ima za cilj njenu uspješnu promociju, razvoj talenata koji dolaze u U21 reprezentaciju, a kasnije i u A reprezentaciju. Nadamo se da će ugovor donijeti zadovoljstvo za obje strane. Veoma smo ponosni na njega", izjavio je Rašidbegović.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Komentar na potpisivanje ugovora je u svom stilu dao predsjednik Komiteta za normalizaciju NS BiH Ivica Osim.

"Da sam ja na mjestu predstavnika BH Telecoma, ja ovaj ugovor ne bih potpisivao. U Premijer ligi se nema šta vidjeti, a kad treba uzeti pare, svi su tu. Moramo početi nešto i da dajemo. Moramo bolje igrati i što bolje se promovisati", kazao je Osim.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: